Colegiul Național ”Mihai Eminescu” participă la Concursul Național ”Euroscola”

Colegiul National Mihai Eminescu, stiri, BotosaniColegiul Național “Mihai Eminescu” Botoșani dorește să își facă auzită vocea în Parlamentul European de la Strasbourg prin înscrierea și participarea la ediția a XII-a (2019-2020) “Educația schimbă vieți” a Concursul național EUROSCOLA, lansat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România (BLPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN).

Propunerea Colegiului Național “Mihai Eminescu” Botoșani pentru Concursul Național EUROSCOLA 2019-2020 este campania de informare “Tu cum îți educi sclipirea?” și reprezintă invitația noastră adresată tinerilor de a recunoaște rolul educației în asigurarea mijloacelor necesare pentru a-și atinge potenţialul și, de a se implica în mod proactiv și conștient în propria pregătire, dezvoltare si evoluție școlară și profesională valorificând toate formele educației, formală, non-formală și informală.

Personalitatea aleasa ca model este Lenuș Teodora Moraru, actriță și regizor a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. În anul 2000 a acceptat invitația de a regiza un spectacol cu trupa de teatru a liceului nostru și a rămas alături de generații de elevi în cadrul   Atelierului de teatru, despre care ea însăși  afirmă că „este o formă de învățare, nu de învățământ, spre care elevii vin deoarece aici simt că nevoile lor vor fi împlinite prin teatru. Fiecare copil are întrebările lui, are propriile căutări și, prin jocul teatral, căutarea alături și prin ceilalți e mai captivantă și răspunsurile, limpezi”.

Obiectivul principal al campaniei vizează informarea tuturor actorilor implicați în actul educațional de la nivelul comunității locale, cu privire la rolului educației în dezvoltarea personală, orientarea in carieră și creionarea traseului profesional pe tot parcursul vieții și identificarea unui promotor al demersului nostru, în persoana doamnei Lenuș Teodora Moraru.

Lansarea proiectului va avea loc luni, 9 septembrie 2019, începând cu ora 12, la Lacul din Parcul “Mihai Eminescu” și presupune realizarea unor activități nonformale adresate elevilor botoșăneni și susținerea  unei Conferințe de presă în foișorul renovat despre scopul, obiectivele, activitățile proiectului, cu participarea organizatorilor și a doamnei Lenuș Teodora Moraru.

Echipa de proiect este constituită din 24 de elevi din clasele a IX-a- a XI-a sub coordonarea doamnelor profesoare Loredana Ciobanu și Mihaela-Gabriela Țăranu.  Grup țintă: persoane cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, elevi ai județului Botoșani, părinți, profesori, comunitatea locală.

“Colegiul Național “Mihai Eminescu” Botoșani vă invită să-i fiți alături într-un nou proiect inițiat de elevii săi și vă așteaptă luni, 9 septembrie 2019, începând cu ora 12,30, în Parcul  “Mihai Eminescu” la evenimentul de lansare ce cuprinde și o  conferință de presă în care organizatorii doresc să  împărtășească gândurile lor despre educatie.”

Sursa: Colegiul National ”Mihai Eminescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com