Botoșăneanul suspectat că s-ar fi îmbolnăvit cu leptospiroză a decedat. Medicii din Iași nu l-au putut salva

Botoșăneanul de 58 de ani care a fost transportat, luni, la Iași cu suspiciune de leptospiroză a decedat. El s-a stins din viață miercuri dimineață în clinica ieșeană în care fusese internat, după ce starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat într-un ritm accelerat.

Bărbatul s-a prezentat, luni seară, la spital cu o stare de rău, febră și dureri articulare. Medicii botoșăneni au suspectat prezența leptospirozei, acesta fiind trimis cu ambulanța la Iași la Spitalul de Boli Infecțioase, unde starea bărbatului a început să se înrăutățească de la o oră la alta.

Marți a fost internat pe secția de reanimare, unde a intrat de două ori în stop cardiac, fiind resuscitat, iar miercuri dimineață a suferit un nou stop cardio-respirator, medicii nemaireușind să îi repornească inima. Aceștia au declarat decesul chiar în momentul în care laboratorul a infirmat leptospiroza în organismul acestuia.

În prezent se suspectează prezența unui hanta virus, sau a febrei hemoragice, cu evoluție fulminantă. Din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru dumnealui”, a precizat medicul primar Bogdan Alexandroaie, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *