Instalatorul din Botoșani, cu suspiciune de leptospiroză provocată de șobolani, la Terapie intensivă

Instalatorul din Botoșani, care a fost trimis de urgenţă la Clinica de Boli Infecţioase din Iaşi, cu suspiciune de leptospiroză, a fost internat la Terapie Intensivă. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, este în stare gravă.

El a ajuns la spital cu febră și dureri musculare. Pentru că acesta a lucrat ca muncitor într-un subsol plin cu dejecții, medicii l-au supus imediat mai multor investigații medicale. 

Aceștia l-au pus sub observație cu boală infecțioasă și au decis să-l transfere imediat la Iași.

„Pacientul a ajuns la noi într-o stare foarte gravă, iar simptomele sale indică într-adevăr leptospiroza. I-am făcut analize, iar acum aşteptăm confirmarea diagnosticului. Pacientul este grav, cu insuficienţă hepato-renală, iar în acest moment se află în secţia de terapie intensivă“, a precizat, pentru Ziarul de Iași, dr. Mihnea Hurmuzache, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase.

Leptospiroza este o boală infecțioasă acută care se manifestă prin febră, intoxicație, cefalee, dureri musculare, mai ales la gambe, afectarea rinichilor, a ficatului, sistemului nervos și cardiovascular.

Suspiciune de leptospiroză. Un botoșănean a fost trimis în stare gravă la Iași

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *