Preotul din Botoșani care „dotează“ cu ghiozdane încărcate la maximum peste 120 de copii nevoiaşi. „Cum putem cere rezultate de la un copil care începe şcoala nepregătit?“

Un preot din Botoşani organizează de şase ani o campanie pentru elevii săraci din judeţ. A reuşit şi în acest, cu ajutorul enoriaşilor, să trimită la şcoală bine pregătiţi peste 120 de copii nevoiaşi de toate vârstele.

Partenie Apostoaie, preotul paroh al Bisericii Vovidenia din municipiul Botoşani, este cunoscut pentru acţiunile sale umanitare, destinate în special ajutorării copiilor săraci.  Una dintre cele mai importante campanii umanitare iniţiate în acest sens de preotul botoşănean îşi propune pregătirea pentru şcoală a peste 120 de elevi nevoiaşi de la ţară. Mai precis, copiii vor primi ghiozdane umplute cu toate rechizitele necesare începerii anului şcolar. Până în prezent peste 700 de elevi săraci au beneficiat de acest program în ultimii 6 ani.

„Un ghiozdan pentru fiecare“

Campania a luat naştere în toamna anului 2013. Preotul Partenie Apostoaie a observat că tot mai mulţi copii, mai ales de la ţară, n-au cum să înceapă anul şcolar. Ghiozdanele, penarele şi, în general, toate rechizitele, sunt prea scumpe pentru părinţii care trăiau din munca cu ziua.

„Sunt familii cu mulţi copii, nevoiaşe. Unii sunt oameni muncitori, dar se descurcă greu. Rechizitele sunt scumpe.  Copilul începea şcoala nepregătit. Cum putem aştepta atunci rezultate de la el? Un copil are nevoie de învăţătură, de educaţie. Ne-am gândit c-ar trebui să facem ceva pentru aceşti copii şi aşa s-a născut această campanie“, explică preotul. 

Campania este numită „Un ghiozdan pentru fiecare“ şi constă în achiziţionarea unui ghiozdan în care sunt introduse toate rechizitele necesare unui copil pentru începerea anului şcolar. Ghiozdanele şi rechizitele sunt cumpărate atât din banii bisericii, cât şi ai enoriaşilor. Propriu-zis, fiecare enoriaş cumpără un ghiozdan pe care-l umple cu rechizite iar apoi îl aduce la biserica Vovidenia. 

„Fiecare om care doreşte să facă o faptă umanitară pentru aceşti copii donează un ghiozdan, cu rechizite, cu tot ce este necesar măcar pentru începutul anului şcolar. Sunt unii care pot dona doar un ghiozdan, iar noi îl umplem cu rechizite mai apoi aici la biserică. Acolo unde mai este nevoie de ceva imediat, completăm în aşa fel încât fiecare elev să aibă tot ce are nevoie, repet, măcar pentru începutul şcolii. Pe parcursul anului şcolar mai avem acţiuni prin care completăm rechizitele la aceste familii nevoiaşe“, adaugă Partenie Apostoaie.  

Citeste mai mult: adev.ro/pxad37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com