FOTO Drama unei familii din Botoșani care a încercat până în ultima secundă să-i salveze viața fiicei bolnave. „Sunt plătiți cu mii de euro lunar ca să ne omoare copiii”

O familie din județul Botoșani trăiește o adevărată dramă după ce a pierdut o fetiță de șapte ani și nouă luni din cauza unei boli cumplite. 

Cristina Romanescu Curos, din Horodiștea, comuna Păltiniș, a murit pe 20 august, la un spital din Cluj după un cancer la ficat. 

Plini de durere, părinții copilei acuză autoritățile că nu au făcut totul pentru fiica lor. 

Am fost cu fetița la un centru de transplant din București pentru a i se face un transplant de ficat și, cu toate că avea ficatul la purtător (eu și soția, care ne-am exprimat acordul amândoi să donăm ficat), ei nu au vrut să facă transplantul. Am fost la Institutul Oncologic Fundeni și nici ei nu au vrut. Am fost la Grigore Alexandrescu din București și nici ei nu au vrut. Am fost la Ministerul Sănătății și ei m-au trimis acasă spunându-mi că-mi vor trimite răspuns acasă (și nici acum nu am primit răspuns, după două luni jumate)”, a povestit tatăl copilei.

Omul susține că atunci când a făcut solicitări pentru transplant fetița putea fi ajutată, dar „nu au vrut să-i facă transplantul și au lăsat fetița să ajungă în halul ăsta pe motiv că nu este o urgență. Sunt plătiți cu mii de euro lunar și cu pensii speciale de miliarde de euro pentru ca să ne omoare copiii”, mai spune Florin Ramonescu, tatăl copilei.

Părinții și-au înmormântat fiica, dar îi acuză pe reprezentanții din Sănătate că i-au ucis copilul prin nepăsare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *