Peste 100 de botoșăneni vor trebui să returneze banii la stat, din ajutoare sociale. Nu au declarat corect veniturile obținute

Peste 100 de botoșăneni vor trebui să înapoieze banii primiți ilegal de la stat, în contul ajutoarelor sociale. În urma unor controale realizate de Agenția Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani, care au vizat un număr de 575 de dosare de beneficii sociale, au fost identificate 129 dosare cu nereguli.

Astfel, au fost depistate 108 cazuri în care nu au fost declarate în totalitate veniturile familiei sau ale persoanei singure, iar în alte câteva cazuri fie  titularul, persoană aptă de muncă nu s-a aflat în evidența agenției pentru ocuparea forței de muncă, ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, fie  numărul de zile de muncă nu a fost calculat cu respectarea prevederilor legale.

Pentru neregulile identificate la dosarele verificate la 129 titulari, au fost dispuse un număr de 116 măsuri de remediere a deficiențelor, din care, 109 măsuri cu impact financiar . Cazurile identificate de nedeclarare a veniturilor realizate de către toți beneficiarii ajutoarelor sociale, aflați în plată, au fost obținute prin suprapunerea cu datele furnizate de ANAF – Baza de date națională privind asigurații și a celor transmise de către Casa Națională de Pensii”, a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *