Bunică arestată de DIICOT. Femeia își obliga nepoatele să practice cerșetoria, altfel minorele erau arse cu țigara, tăiate pe față sau pe mâini

Caz șocant la Cluj, unde 2 bunici își obligau cele două nepoate minore să cerșească pentru a le aduce bani acasă. Dacă nu se supuneau sau dacă nu aduceau suma dorită de bătrâni, fetele erau maltratate fizic și psihic de cei doi. 

Cea vinovată de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, în perioada 2009-2019 este inculpata R.L, care a profitat de vârsta fragedă a nepoatelor sale, maltratându-le și obligându-le să practice cerșetoria în beneficiul familiei. 

”R.L. a recrutat și adăpostit la domiciliul său două minore, nepoatele sale, în vârstă de 17 şi 12 ani, în scopul exploatării acestora. Minorele erau arse cu țigara, tăiate pe față sau pe mâini, băgate într-un canal din curte plin cu apă și închise afară, fiind lăsate să doarmă pe străzi dacă nu obțineau din cerșit sume cuprinse între 400 și 800 de lei zilnic, chiar de bunicii lor”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanți D.I.I.C.O.T.

În urma cercetărilor, se pare că, cele două minore se aflau încă din 2010 în atenția D.G.A.S.P.C. Cluj. La momentul respectiv, cele două fetițe fuseseră internate de mai multe ori în centre de adăpost, fiind găsite de politiști cerșind pe străzile din oraș

În acest caz procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Cluj au dispus arestarea pentru 30 de zile a unei persoane în vârstă de 53 de ani pentru trafic de minori. 

Totodată, în urma verificărilor, D.I.I.C.O.T. a ridicat o sumă impresionantă din casa celor doi, dar și 3 telefoane mobile.

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat o percheziție domiciliară, cu ocazia căreia la locuința inculpatei au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3 telefoane mobile, suma de 1950 euro şi mai multe înscrisuri”, se artă în același comunicat D.I.I.C.O.T.

Se pare că nu doar minorele practicau cerșetoria, ci și nora bătrânei, în vârstă de 29 de ani.

”De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2018, nora inculpatei R.L., în vârstă 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu capacitate de a munci, a apelat în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, prin folosirea a doi minori în vârstă de 3 şi 9 ani”, informează D.I.I.C.O.T.

În acest caz cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.

sursa: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *