Un consilier județean cere explicații cu privire la realizarea pistei de aterizare pentru elicoptere la Botoșani

elicopter smurd la BotosaniConsilierul județean Radu Anton critică faptul că proiectul privind amenajarea unei piste de aterizare pentru elicoptere în municipiul Botoșani bate pasul pe loc.

Acesta a cerut explicații în cadrul ședinței de Consiliu Județean cu privire la stadiul de implementare a proiectului finanțat cu fonduri europene.

Am primit o adresă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență prin care se spune că deocamdată există contractul de finanțare cu fonduri europene cu Republica Moldova, dar nu există stabilit clar ce obiective se vor realiza. Este știu faptul  că terenul de aterizare de la Botoșani este în concurență cu cel de la Vaslui. Se pare că acolo lucrurile stau mult ma bine”, a spus Anton.

Consilierul județean susține că, potrivit aceleiași adrese primite, la această dată nu se știe cine va asigura finanțarea pentru realizarea studiului de fezabilitate și că dacă lucrurile vor merge așa, investiția va trena mulți ani.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a spus că nu ar fi o problemă din partea Consiliului Județean pentru a finanța acest proiect important, însă există în derulare  proiectul cu fonduri europene.

 Comisia Europeană a aprobat anul trecut patru proiecte mari de infrastructură propuse pentru finanţare prin Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, iar printre aceste se numără și proiectul privind structura de operare SMURD. In acest caz se are în vedere construirea a 7 piste de aterizare, din care trei în România și patru în Republica Moldova. Cele trei piste ar urma să fie realizate în Iași, Galați, Botoșani sau Vaslui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *