Indemnizație pentru creșterea copilului de aproape 10.000 de lei, la Botoșani. 13 mămici, puse să restituie banii

Două mămici din Botoșani încasează o indemnizație semnificativă pentru creșterea copilului, comparativ cu multe salarii din județ. Acestea primesc lunar peste 9.000 lei.

Reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani susțin că la această dată sunt în plata două indemnizații de peste 9000 lei pentru copii gemeni, una de 9750 de lei, iar alta de 9073 de lei.

De asemenea, alte opt mămici primesc lunar câte 8500 de lei.

Totodată, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoșani a dispus sistarea mai multor indemnizații pentru creșterea copilului, după ce s-a constatat, în urma unor controale, că mamele au încasat necuvenit ajutorul de la stat. 

La nivelul agenției au fost emise 13 decizii privind recuperarea unor sume încasate necuvenit în cuantum de 8272 lei. Cauza principală a fost aceea că persoanele beneficiare nu au anunțat în termenul legal reluarea activității. Recuperarea  sumelor se face prin încasarea sumelor în numerar de la debitori sau prin reținere din drepturile cuvenite”, a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *