Drumurile naționale au rămas fără firmă de deszăpezire pe Botoșani. Societatea Transporturi Auto a reziliat contractul din cauza pierderilor pe timp de iarnă

Drumurile naționale din județul Botoșani au rămas fără firmă de deszăpezire pe Botoșani, după ce societatea Transporturi Auto SA, patronată de Constantin Conțac, a reziliat contractul din cauza pierderilor pe timp de iarnă.

Fostul președinte al Consiliului Județean, care avea un contract pe patru ani cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iasi pentru lucrări de timp de iarnă pe drumurile naționale din Botoșani, a anunțat că a rupt contractul după ce în iarna precedentă pierderile au fost de peste trei milioane de lei.

drumuri 11 deszapezire - botosaniAnul trecut am avut pierdere de trei milioane la deszăpezire. Veniturile totale au fost de 8,8 milioane de lei şi cheltuielile sunt de 11,9 milioane. M-am retras cu totul, o să vând toate utilajele de deszăpezire și de Crăciun o să stau să mănânc cârnaţi şi o să mă uit şi o să mă bucur că domnule ministru Cuc ai ieşit la deszăpezit cu cu spinarea, că nu o să mai vină nimeni. Cine-i prost în ţara asta să se ducă să-l deszăpezească ca el să se ducă fie la Predeal, fie la Casino pe faleză să vadă cum îngheaţă marea”, a spus Conțac.

Acesta spune că atât caietele de sarcini pentru lucrările de pe drumuri, atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă sunt făcute foarte prost, astfel încât constructorii de drumuri sunt nevoiți să rezilieze contractele sau să nu se prezinte la licitații.

„Nu sunt oameni care să gândească real şi să analizeze, să punem hârtie”, a mai spus Conțac, care este nemulțumit de o serie de clauze abuzive impuse de reprezentanții de la Drumurile Naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *