Primarul municipiului Botoșani, la lansarea proiectului privind consolidarea Teatrului ”Mihai Eminescu”: Avem o perioadă de implementare 2014-2021: îl făceam din temelii, de la zero.

Miercuri, la Primăria Botoșani a avut loc lansarea proiectului privind consolidarea și restaurarea Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani. Cătălin Fetcu, director în cadrul Primăriei Botoșani, a declarat că lucrările de consolidare a clădirii teatrului au început și că deja partea de la subsol a fost finalizată. El și-a exprimat convingerea că prima etapă a lucrărilor de consolidare vor fi finalizate la termen, respectiv sfârșitul lunii noiembrie.

Perioada de implementare a proiectului este de 94 luni, respectiv 1 ianuarie 2014-31 octombrie 2021, iar pentru perioada de consolidare perioada de implementare este de 36 luni, respectiv 25 octombrie 2018-31 octombrie 2021. Valoarea totală este de 23.944.075 lei, din care contribuția proprie a municipiului Botoșani este de 1.566.845 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a preoiectului, în cuantum de 456.677 lei reprezentând cofinanțarea proiectului. 

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a ținut să precizeze că acest proiect a fost ”o povară”.

Am realizat multe lucruri în Botoșani, dar nu știu de ce Teatrul Mihai Eminescu a devenit la un moment dat o povară pentru toți. Avem o perioadă de implementare din 2014-2021, îl făceam din temelii, de la zero. Ne-a fost greu și de aceea trebuie să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Sunt pași importanți făcuți. Noi ne asumăm acolo o sumă cu care va veni municipalitatea, dar din ce observ eu în ultima vreme, prețurile cresc mai repede decât putem noi să muncim. Nu știu care va fi suma finală, dar vom fi obligați să venim cu diferența”, a precizat Cătălin Flutur.

El a cerut celor implicați direct în derularea proiectului să urgenteze scoatere la licitație a modernizării teatrului, după ce municipalitatea a reziliat contractul cu firma Victor Construct.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *