Acuzaţii grave lansate de familia pacientului găsit electrocutat în curtea Spitalului Judeţean din Botoșani

Acuzaţii grave la Spitalul Judeţean din Botoşani. Un pacient internat la psihiatrie a fost găsit electrocutat în curtea spitalului. Familia, dar şi rudele altor bolnavi vorbesc despre practici ilegale. Pacienţi ar fi puşi să lucreze, deşi regulamentul interzice astfel de… tratamente. Bărbatul găsit fără viaţă era electrician. Şi-a găsit sfârşitul chiar lângă un panou electric, despre care nu se ştie clar dacă era asigurat cu un lacăt. 

Pericolul mortal a pândit în curtea secţiei de psihiatrie a Spitalului Judeţean Botoşani. Pe marginea unei alei, în faţa unui panou de electricitate, pacientul a căzut ca secerat luni dimineaţă.

Un echipaj SMURD fost chemat de urgenţă, însă bărbatul de 52 de ani nu a mai putut fi salvat. Pacientul era internat de câteva zile, pentru depresie. Soţia lui lansează o ipoteză şocantă. 

”Nu ştiu ce a căutat acolo, nu ştiu. Nu l-am văzut niciodată să se ducă acolo. Să-l fi trimis cineva. Acolo se făceau lucrări, nu ştiu ce a fost… Mi-a spus că-i mai solicita, dar el în ultimul timp nu mai putea, că nu se simţea bine”, spune soția pacientului.

Nu am cunoştinţe despre solicitarea din partea echipei de renovare, de constructori, de ajutor din partea pacienţilor. Nu cred că ar trebui solicitaţi. Panoul avea un capac de siguranţă prevăzut cu un lacăt. Ei au reuşit să desfacă lacătul”, spune Viorel Bălan, directorul medical al spitalului. 

Nu se stie încă dacă bărbatul care a murit a deschis lacătul. Ori echipa de muncitori l-a uitat descuiat. Cert este că rudele unor pacienţilor internaţi acolo susţin că e o practică obişnuită ca oameni cu diferite probleme de sănătate să fie puşi să lucreze în spital. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Şi conducerea spitalui a anunţat că au fost începute verificări interne. 

sursa: Observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *