FOTO Tinere din Botoșani, pe podium la Festivalul internațional de muzică pentru copii ”Volare”

In acest week-end a avut loc in Piatra-Neamt cea de-a X-a ediție a festivalului internațional de muzica pentru copii VOLARE, organizat de Asociatia Culturala STAR.

Botoșaniul a fost reprezentat cu succes de cimci tinere soliste care au reușit sa cucereasca podiumul concursului. Astfel, premiile pe care le aduc fetele acasa sunt:

-Trofeul categoriei 8 ani- MARIUCA STAN MURARU

-Trofeul categoriei 11 ani- TEODORA RUSU

-Trofeul categoriri 12 ani și premiul Radio Iași- KARINA CIBOTARIU

-Premiul I categoria 9 ani- TIANA CILIBIU

-Premiul al II-lea categoria 12 ani- RAISA COSTIUC

  Editia din acest an a fost una jubiliara, Primaria si Consiliul Local din Piatra-Neamt ocupandu-se de toata finantarea festivalului. Din juriu au facut parte Olimpia Urs (conferentiar universitar canto clasic, consilier superior la Ministerul Culturii si Patrimoniului National/ Artele Spectacolului), Gutiera Prodan  (Maestru in Arte, Ambasador al Pacii, Republica Moldova), George Vanvu (realizator si coordinator emisiuni muzicale Radio Iasi) , Oleg Malyk (profesor canto Ucraina), Cristian Alivej( profesor canto, compozitor si textier muzica pentru copii) siOrazio Zampaglione (Director al Radio Orion si Radio Magic Europe, Italia). Festivalul a adunat 115 concurenti din Romania, Republica Moldova, Malta, Italia, Ucraina si Elvetia.

    Premiile castigate de fetele din Botosani nu sunt singurele din aceasta vara, activitatea muzicala din cadrul Cheia Sol Music Studio fiind una bogata in participari la concursurile de muzica nationale si international. De pregatirea acestor copii se ocupa prof. Oana Puscasu, cea care promite multe surprize muzicale in viitorul apropiat.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *