O doctorită şi-a dat în judecată instituţia la care lucrează pentru că şefii i-au tăiat bani din salariu

Elena Negru lucrează la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Iași în funcţia de consilier superior. Femeia a fost sancţionată de superiori acum un an, atunci când i s-a redus cu 5%, pentru două luni, salariul. Pedeapsa a fost acordată după ce consilierul ar fi încălcat fişa postului, scrie Ziarul de Iasi.
 
„Dna dr. Negru Elena a încălcat îndatoririle de serviciu cu privire la obligaţia de monitorizare a modului în care se realizează supravegherea sanitar-veterinară pentru bolile infecto contagioase specifice şi de mare difuzibilitate, indatorirea de gestionare a focarelor de anemie infecţioasa ecvină (a cailor – n.r.) inclusiv a dosarelor AIE, îndatorirea de monitorizare a conduitei de combatere şi de prevenire a extinderii bolii AIE, obligaţia de monitorizarea activităţilor de stingere a focarelor, şi obligaţia dispunerii măsurilor de restricţii ce se impun“, se arată în decizia de sancţionare. 

Concret, Negru ar fi sancţionat contravenţional un alt medic fără a respecta metodologia. Doctoriţa a fost nemulţumită de sancţiunea primită şi a contestat în instanţă pedeapsa. 
 
Judecătorii de la Tribunal i-au respins cererea, însă, recent, Negru a formulat apel, procesul urmând a se relua, din toamnă, la Curtea de Apel Iaşi. „Reclamanta consideră motivarea deciziei de sancţionare ca fiind netemeinică şi lipsită de fundament legal, textele de lege invocate au suferit o interpretare proprie a membrilor comisiei de disciplină, motivaţia deciziei de sancţionare este insuficient explicitată“, se mai arată în motivarea primei sentinţe, referitor la susţinerile doctoriţei Negru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *