Ministrul Muncii, Marius Budăi: Declarațiile colegilor din opoziție cum că toți bugetarii sunt praf, iresponsabile

Ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi, consideră iresponsabile declarațiile reprezentanților PNL privind acordarea nejustificată a tichetelor de vacanță și a unor sporuri pentru bugetari.

Ministrul Muncii consideră iresponsabilă,  de asemenea, și solicitarea partidelor din Opoziție privind abrogarea Ordonanței 114, care, spune Budăi, ar lovi în cei sărmani și asta pentru că documentul prevede creşterea pensiei minime din toamnă.

Am văzut recent declarații iresponsabile ale colegilor din opoziție cum că toți bugetarii sunt praf și că ar trebui să nu mai încaseze vouchere de vacanță, sporuri sau tot ceea ce înseamnă un atentat, spun eu, la veniturile populației . De asemenea, am văzut solicitarea dumnealor de abrogare a Ordonanței 114, din punctul meu de vedere un lucru iresponsabil, deoarece această ordonanță pe lângă faptul că prevede și majorarea pensiilor de la 1 septembrie, prevede și majorarea pensiei minime. În continuare nu ieșim din logica austerității, din logica tăierilor și vrem să-i lovim exact pe cei mai sărmani, pe cei aproximativ 950.000 de pensionari care în acest moment încasează pensia minimă”, a precizat Budăi.

Ministrul Muncii a ținut să puncteze vineri, la Botoșani, că sunt bani pentru majorarea pensiilor și a spus totodată că PSD va susține, în continuare, acordarea de tichete de vacanță pentru bugetari. 

De la 1 septembrie, pensia minimă ar urma să crească de la 640 lei la 704 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *