Celebrul actor Octavian Strunilă: Mă întorc la mine acasă după 19 ani! Eu când am plecat din Dorohoi, în anul 2000, la Sala Teatrului se juca… volei”

Cunoscutul actor Octavian Strunilă vine la Dorohoi, pe 18 septembrie, la spectacolul “Cum se face”.

Mã întorc la mine acasa dupa 19 ani! Eu cand am plecat din Dorohoi, in anul 2000, la Sala Teatrului se juca… volei. Dupa ‘90 liceul revendicase cladirea teatrului si o transformase in sala de sport! Nimic rau la faza cu sportul. Dar totusi, era o sala de spectacole la cheie. Nu o casa de cultura, era un teatru. Mic, dar teatru. S-a intrat cu muncitorii, s-au scos scaunele, s-a indreptat podeaua, s-a tras un fileu la mijlocul salii iar cabinele actorilor au fost transformate in vestiare sau magazii pentru echipament sportiv. Un profesor mai inspirat a sugerat sa se pastreze totusi scena pentru eventuale evenimente artistice ale liceului. In spetã: balurile bobocilor. Deci… cat am fost in liceu, am jucat volei in sala teatrului si am organizat baluri pentru boboci. In cazul meu… m-am ocupat mai mult de baluri decat de volei! La volei, nu prindeam echipa! Si sa joci ca rezerva e chiar plictisitor.
Din aceasta cauza in acea perioada au disparut cu desavarsire spectacolele de teatru pentru copii, teatrele din zona nu mai veneau in turneu si noi am crescut cu BUG Mafia, La Familia si Aurel Moldoveanu. Aurel Moldoveanu venea in fiecare an cu chitara si organiza un fel de concurs de Miss la Cinema. Asta pâna a cazut tavanul si am ramas si fara cinema. Nimic rau nici la capitolul asta pentru ca am invatat de mici când e de fugit si cand e de stat de vorba. B.U.G. Mafia a cantat la deschiderea unui club din Dorohoi in 1999 si atunci s-au intamplat “niste lucruri”! Am scapat cu bine, am luat BAC-ul si am venit in Bucuresti vãzând teatru doar la TV. 
In ultimii ani, înteleg ca lucrurile s-au schimbat in bine la Dorohoi. Avem un cinematograf nou, avem chiar si premiere importante care ruleaza acolo. Anul trecut a fost si Iures cu proiectia filmului Octav. 
Si… avem din nou Sala Teatrului! Renovata complet si gata sa primeasca spectacole. Nu stiu a cui a fost initiativa, de cat timp a fost nevoie sa se construiasca o alta sala de sport care sa deserveasca liceul dar tin sa felicit acea persoana, pe care n-o cunosc, nu am habar cine e, domn sau doamna… dar care a avut curajul si ideea sa repuna pe picioare @Sala Teatrului Dorohoi!
O sa vin pentru prima data in orasul in care m-am nascut dupa 19 ani cu o comedie cu care am umblat prin toata tara si nu numai. Va astept pe 18 septembrie la spectacolul “Cum se face”, spune artistul.

Alaturi de el vor fi: Paul Ipate, Anca Sigartau, Andreea Mateiu, Alexandru Conovaru.
Biletele au ajuns deja la casele de bilete din Dorohoi. Cei care vor să le cumpere online o pot face pe www.iabilet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *