Doi botoșăneni implicați într-o fraudă informatică de amploare. Cum furau banii din conturile italienilor

Doi botoșăneni au fost trimiși în judecată de procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, după o fraudă informatică. 

Cei doi făceau parte dintr-o grupare constituită din anul 2011, care retrăgea sume de bani din conturile clienților unei bănci italiene. 25 de persoane au fost trimise în judecată, printre care și Claudiu Ignat și Brândușa Ignat din Botoșani.

Gruparea este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere, fără drept, a unui program informatic, parole, cod de acces sau date informatice, distribuire fără drept a unui program informatic, acces, fără drept, la un sistem informatic, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit DIICOT, indivizii obțineau prin phishing date şi adrese e-mail aparținând clienților băncii Poste Italiene, și se foloseau de mesaje de tip spam, prin care îi îndrumau să acceseze linkuri către pagini web clonă, unde aceștia puneau datele personale.

Cu ajutorul acestora, cei 25 de membri ai grupării le accesau oamenilor conturile și efectuau operațiuni frauduloase. Scoteau sume  între 800 și 1500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *