Subprefectul județului Botoșani, luat la întrebări de vicepremierul Fifor în videoconferința pe tema pregătirii școlilor pentru noul an școlar

Subprefectul județului Botoșani, Daniela Lozneanu, a fost luată la întrebări, luni, de vicepremierul Mihai Fifor, în videoconferința pe tema pregătirii școlilor pentru noul an școlar. 

Subprefectul a prezentat situația școlilor privind autorizațiile la incendiu , dar și a celor care au sisteme de supraveghere video și pază umană. Daniela Lozneanu a spus că din 492 de școli din județ, doar 44 nu sunt supravegheate și că s-a luat legătura cu primarii pentru a găsi soluții în acest sens. Ea a mai spus că șase unități nu au autorizații la incendiu și a concluzionat că școlile sunt monitorizate, în continuare, și că situația este sub control.

Spun eu că totul este sub control și sigur începutul noului an școlar va fi unul de bun augur”, a spus subprefectul.

Vicepremierul Fifor i-a spus: ”Monitorizați din teren, bănuiesc, doamnă prefect, nu din birou”.

Răspunsul subprefectului de Botoșani a fost: ”Cu certitudine. Categoric”, adăugând că este subprefect și nu prefect.

Fifor a întrebat-o ulterior, de ce cele șase unități de învățământ  nu au început procedurile pentru autorizare la incendiu, iar prefectul i-a răspuns că va discuta cu conducerile unităților de învățământ respective, pentru a vedea ce pași mai trebuie să facă pentru acest document.

”Din câte văd nu au făcut niciun pas ca să putem să-i sprijinim”, a adăugat Fifor.

Deocamdată nu vă pot da un răspuns cert, voi lua legătura cu directorii de școli să văd care este situația”, a fost răspunsul Danielei Lozneanu.

A intervenit, la solicitarea vicepremierului, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, Gabriel Hârtie, care i-a răspuns că cele șase unități sunt în modernizare cu fonduri prin PNDL și că nu pot demara procedura de autorizare.

”Poate le mai numărați o dată să vedem câte sunt și, doamna prefect, puneți-vă totuși de acord cu inspectorul general și haideți să lămurim situația asta, să îmi dați o situație mai clară. Și poate vă duceți la școlile respective să vedeți stadiul lucrărilor”, i-a mai spus Mihai Fifor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *