DGASPC Botoșani va crea unui nou centru de îngrijire a persoanelor cu handicap

dgaspc BotosaniDirecția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) va înființa un nou centru de îngrijire a persoanelor cu handicap.

DGASPC vrea să reabiliteze clădirea de pe Calea Nationala, nr. 20, în care a funcționat Secția de distrofici a Spitalului de copii și să o transforme în Centru de Îngrijire și Asistență”.

Potrivit Orodnanței de Urgență nr.69/2018, care se referă la protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, ,,capacitatea centrelor rezidențiale pentru persoane adulte cu handicap nu poate fi mai mare de 50 de locuri”. În acest mod, se urmărește transferul unui număr de 32 persoane adulte cu dizabilităși de la Centrul de Îngrijire și Asistență Adășeni într-un centru de tip rezidenţial nou creat.

DGASPC se află în faza de reabilitare a imobilului aflat în imediata vecinătate a fabricii de pâine Moldopan. De altfel, instituția din subordinea Consiliului Județean Botoșani a plătit firmei Nord Proiect SA o sumă de 42.000 de lei pentru servicii de proiectare proiect tehnic și detalii de execuție cu obtinere autorizație de construire pentru obiectivul “Reabilitare cladire Sectie Psihiatrie, municipiu Botosani, str. Calea Nationala, nr. 20, jud. Botosani, cu schimbarea destinatiei in Centru de Ingrijire si Asistență”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *