Ce buget are FC Botoşani pentru acest sezon şi cât plăteşte, lunar, pentru salariile jucătorilor

Foto: Prosport

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoşani, a dezvăluit în cadrul emisiunii ProSport Live ce buget are la dispoziţie formaţia antrenată de Marius Croitoru în acest sezon.

Moldovenii se pot lăuda cu un buget de patru milioane de euro. Cu aceşti bani, Iftime vrea să ţintească play-off-ul în acest sezon, după ce în sezonul precedent a ratat la limită clasarea în primele şase echipe ale campionatului la finalul sezonului regular: ”Suntem sănătoşi în acest moment (n.r. – din punct de vedere financiar). Eu am un buget de aproximativ patru milioane de euro anul ăsta, pentru acest an, veniturile sunt egale cu cheltuielile. Cred că salariile sunt nete de aproape 100.000 de euro pe lună. Elementul care ne conduce este bugetul. Fără buget, e clar că poţi derapa uşor. Trebuie să avem echipe de juniori în elite, pentru noi e complicat. Echipa a doua mă costă 300.000 de euro, dar am făcut-o pentru a căuta copii de 18-20 de ani. Acum am 7-8 copii care oricând pot juca în echipa mare”, a spus Iftime, la ProSport Live.

FC Botoşani este neînvinsă după primele cinci etape din Liga 1, bifând două victorii şi trei rezultate de egalitate. Moldovenii sunt pe locul patru, la cinci puncte în spatele liderului CFR Cluj, dar se pot apropia la două puncte dacă o înving pe U Craiova, duminică, de la ora 18:00.

Sub comanda lui Marius Croitoru, FC Botoşani a bifat şi prima victorie din istoria clubului în faţa celor de la FCSB. S-a întâmplat la Piteşti, scor 2-0, la finalul unui meci în care vicecampioana l-a pierdut pe Dennis Man, ieşit accidentat în prima repriză.

Sursa: pro sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *