Proconsul, Ion Paladi, Nicolae Glib și Orchestra Lăutarii a lui Nicolae Botgros, la Festivalul folcloric „Vatra Satului” de la Stăuceni

festival stauceni- botosaniPrimăria comunei Stăuceni, prin primarul Cozmin Epuraș, Consiliul Local Stăuceni, Căminul Cultural Stăuceni, în colaborare cu societatea Cozonac domnesc SRL și societatea HD Music România SRL organizează, joi, 15 august, Festivalul folcloric „Vatra Satului”.

Evenimentul se află la a 16-a ediție și reunește la Stăuceni formații și artiști renumiți din lumea muzicii. Pe scenă vor urca, începând cu ora 16.00, interpreții de muzică populară Laura Olteanu, Ion Paladi, Carmen Cornaci, dar și Nicolae și Isidor Glib. Vor mai evolua ansamblul „Muguri de fluier” Stăuceni, coordonat de profesorul Ioan Dumitriu, cu soliștii Maria Strugaru și Ștefan Prodan, dar și ansamblul „Doina Costeștiului” coordonat de preotul Ioan Cașcaval.

De asemenea, de la ora 19.00, va avea loc un recital susținut de orchestra Lăutarii din Chișinău, alături de soliști consacrați din Republica Moldova, sub bagheta dirihorului Nicolae Botgros.

festival stauceni- botosaniUlterior, pe scena de la Stăuceni vor urca membrii trupei Proconsul, care vor susține un recital. De asemenea, la Vatra Satului va cânta și Natalia Gordienko. Seara se va încheia cu o discotecă în aer liber.

„În zi de mare sărbătoare creștină, vă așteptăm la hramul satului cu sarmale, mici, bere, muzică de calitate, surprize, distracție și multă voie bună”, este mesajul transmis de primarul Cozmin Epuraș.

Vatra Satului este organizat cu prilejul împlinirii a 431 de ani de la prima atestare documentară a comunei Stăuceni din județul Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *