Primarul Flutur: Locativa are obligația de a vinde locuințe. Mai sunt vreo 80 de apartamente nevândute în blocurile vechi

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, susține că viceprimarul Cosmin Andrei nu cunoaște legea și că vânzarea apartamentelor din Centrul Vechi de către Locativa s-a făcut cu respectarea legii. Flutur spune că aproximativ 80 de apartamente din blocurile vechi din municipiul Botoșani ar mai fi de vândut și că cei care doresc  să le cumpere trebuie să beneficieze de aceleași avantaje, asemeni botoșănenilor care și-au cumpărat apartamentele imediat după revoluție.

Nu numai că este legal, era o obligație să se vândă. Dânsul (nr. Cosmin Andrei) nu cunoaște legislația. S-a  făcut absolut totul în mod legal. Este o găselniță de a mai arunca o pată undeva. Algoritmul de calcul este dat de lege pentru orice tip de locuință, unele sunt apartamente vechi , sunt locuințe din case naționalizate. Societatea Locativa are un contract de concesiune care spune că trebuie să facă lucrul acesta. Banii vin toți la bugetul local. Toată lumea a beneficiat de favoruri din partea statului și e un lucru care se știe, iar cei care nu au reușit să cumpere, pentru că mai sunt vreo 80 de apartamente în blocurile vechi, trebuie să beneficieze ca toți ceilalți de avantajele pe care le-a dat legea la un moment dat”, a precizat Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *