„Preveniți Ghinionul”, acțiune derulată de pompierii botoșăneni, pe 13 august, în centre comerciale

Ghinionul unei zile de marți, 13, poate fi prevenit doar printr-o pregătire temeinică, atât teoretică, cât și practică. Pornind de la ideea că un om informat știe să acționeze în situații de urgență, în anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează în toate judeţele ţării „Ziua Informării Preventive”.

Astfel, astăzi, sub sloganul „Preveniți Ghinionul”, pompierii botoșăneni au desfășurat acțiuni de informare preventivă și de conștientizare a populației asupra pericolelor la care poate fi expusă zi de zi, în centrele comerciale și locurile cu aglomerări de persoane din municipiul Botoșani.

Totodată, s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise”, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani fiind vizitate de zeci de cetățeni.

Pompierii au prezentat musafirilor tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, oferindu-le, totodată, materiale informative din cadrul campaniilor naționale.

De asemenea, prin intermediul spoturilor video și audio din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C. – Siguranța nu este un joc de noroc”, „R.I.S.C. – Mai bine previi decât să nu fii” și „Nu tremur la cutremur”, difuzate zilnic pe posturile locale de radio și televiziune, pompierii readuc în atenția botoșănenilor regulile de prevenire și modalitățile de răspuns în cazul unor situații de urgență.

Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

 Activitățile de informare preventivă au fost derulate cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Botoșani.

Sursa: comunicat ISU Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *