Primăria Botoșani a reziliat contractul cu firma Victor Construct pe modernizarea Teatrului ”Mihai Eminescu”

Primăria municipiului Botoșani a reziliat contractul cu firma Victor Construct privind reabilitarea Teatrului ”Mihai Eminescu”. Primarul Cătălin Flutur a declarat că acel contract încheiat între municipalitate și constructor în 2014 oricum nu mai putea fi onorat de constructor din cauza prețurilor mici de la acea dată.

În aceste condiții, municipalitatea va scoate la licitație continuarea lucrărilor de reabilitare a teatrului, iar asta va însemna bani în plus care vor trebui acoperiți din bugetul local. Cătălin Flutur a declarat că ia în calcul și un împrumut.

Am reziliat conmtractul de lucrprări de modernizare cu Victor Construct, contractul mare, în mod amiabil, ceea ce ne convine și nouă foarte mult. Vom putea să scoatem restul de executat, după ce vor fi date niște valori, la licitație. Este un pas înainte cum, de asemenea, am reușit să reevaluăm lucrările de Biserica Sf. Gheorghe, unde au fost patru licitații și fie nu a venit nimeni sau au venit și nu erau eligibili. Vom avea varianta cea mai bună dată și consultant și proiectant. Sunt convins că la noile prețuri vom avea și constructori. Asta însemnă că diferențele de la teatru, de la Biserica Sf Gheorghe înseamnă niște bani care vor trebui să vină de la bugetul local, bani pe care nu-i avem, pentru că la partea de dezvoltare avem doar 16 milioane lei și atunci voi face un material foarte bine documentat și argumentat și voi veni în fața Consiliului Local să vedem ce facem. Va trebui să găsim o formulă prin care să asigurăm partea noastră de cofinanțare. Mă gândesc și la un împrumut”, a menționat Flutur.

Primarul a precizat totodată că lucrările de consolidare a teatrului merg foarte bine și că sunt în grafic.

Am ieșit din subsoluri, am ajuns la nivel de parter și săptămâna viitoare intrăm pe etajul I, ceea ce îmi conferă siguranța că data din contract pentru finalizarea consolidării va fi respectată și se va întampla în noiembrie”, a mai spus Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *