VIDEO Primarul municipiului Botoșani, despre rectificarea de buget: Pentru noi este o mare țeapă. O aștept pe doamna prim-ministru la Primărie să îmi explice cum a făcut această împărțire

Primăria municipiului Botoșani va primi la rectificarea bugetară o sumă nesemnificativă, care nu va acoperi nici măcar plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a catalogat această rectificarea drept o ”țeapă” pentru municipiul Botoșani, spunând că necesarul financiar era de 9,4 milioane lei, iar suma repartizată de Guvern este de numai 1,5 milioane lei.

Asta în condițiile în care, susține Flutur, orașe mici din țară, gen Mangalia sau Sf. Gheorghe, au primit sume mai mari decât Botoșaniul.

Ieri s-a aprobat, în sfârșit, rectificarea de buget. A fost făcută o rectificare de buget pe care guvernanții o numesc pozitivă. Nu știu cum. Este pozitivă, e adevărat, cred, dar doar pentru ei și pentru o parte din prietenii lor de la guvernare. Pentru noi, la Botoșani, este o mare țeapă, în condițiile în care am informat, am scris că doar pentru asigurarea funcționării a  aparatului propriu, a instituțiilor din subordinea Consiliului Local  Botoșani ne-ar  fi trebuit în jur de 9,4 milioane lei pentru salarii și funcționare. Pe anexa pe care este prins municipiul Botoșani primim 1,5 milioane lei. Asta în condițiile în care trebuiau să ne dea măcar 5 milioane lei din diferența de impozit pe venit, cum s-a angajat Guvernul la începutul anului. Ministrul Finanțelor a promis structurilor asociative că va fi o problemă care o rezolvă la rectificare. Am așteptat cu toții această rectificare și am primit o sumă pe măsura Botoșaniului și așa cum privesc guvernanții Botoșaniul”, a spus Flutur

Edilul susține că suma primită la rectificarea bugetară este de 1,5 milioane lei, iar numai necesarul pentru plata asistenților personali este de 1,9 milioane lei, fără a pune la socoteală și salariile angajaților din Primărie și instituțiile din subordine.

Dezamăgit de suma primită și de modul cum s-au împărți banii, primarul municipiului Botoșani i-a făcut o invitație oficială premierului Viorica Dăncilă la Primărie, joi când ajunge la Botoșani, pentru a discuta pe acest subiect.

Așa este de tratat Botoșaniul și drept urmare profit  de această ocazie și de vizita absolut frumoasă în Botoșani a primului ministru, a ministrului de finanațe de pe 15 august, chiar dacă e  zi de sărbătoare, înțeleg că o să aibă o întâlnire cu primarii din județ, și vreau să spun că nu voi fi plecat și că îi aștept și la Primăria Botoșani. O aștept pe doamna prim ministru ca să-mi explice cum au făcut această împărțire. Este o invitație oficială”, a adăugat Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *