Spitalul Județean, bombardat cu controale după scandalul de la Secția Săveni. Consiliul Județean trimite auditul la spital

spitalul judeteanReprezentanții Consiliului Județean trimit un nou control la Spitalul Județean. Președintele interimar al CJ Botoșani, Dorin Birta, a declarat că urmează să trimită un audit la spital mdupă ce într-o primă etapă o verificare a fost făcută și de Corpul de control al președintelui, după scandalul de la Secția săveni.

„În perioada imediat următoare, voi trimite la Spitalul Județean un audit. Spitalul Județean, în momentul de față, are compartiment de audit, dar posturile nu sunt ocupate și nici nu au fost scoase la concurs. Am discutat cu doamna manager să le scoată cât mai urgent la concurs, dar până la ocuparea lor vom trimite un audit de la CJ pe două componente: resurse umane și parte financiară. Dacă auditul constată deficiențe financiare sau de alt natură care pun în pericol bunul mers al spitalului vom fi nevoiți să luăm o decizie”, a declarat Birta.

Acesta spune că măsuri la Spitalul Județean pot fi dictate și de Consiliul de Administrație al spitalului. Birta a declarat totodată că nu acceptă sub nicio formă ca Secția exterioară de la Săveni să fie transfomată în centru de permanență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *