Un tânăr din Botoșani le-a salvat viața unor bucureșteni implicați într-un accident rutier

Chiar dacă aparții unei comunități, îți poți ajuta semenii oriunde ai fi! E crezul oricărui salvator! Andrei Olariu, voluntar în cadrul proiectului „Salvator din pasiune” in cadrul ISU Botoșani, a demonstrat, din nou, că este omul potrivit atunci când semenii au nevoie de ajutor calificat.

Sâmbăta, 10 august, Andrei Olariu a intervenit, împreună cu doi pompieri aflați în timpul liber, pentru a acorda primul ajutor unui motociclist și pasagerei sale, victime ale unui accident rutier petrecut pe raza localității Oreavu, la ieșirea din Râmnicu Sărat înspre Buzău.

Accidentul s-a produs în jurul orei 10.30 pe E85 în dreptul localității Oreavu, la ieșirea din Rm. Sărat înspre Buzău. Un motociclist bucureștean de 33 de ani care se deplasa pe direcția Vrancea-Buzău nu ar fi păstrat distanta corespunzătoare fața de autoturismul condus înaintea sa de un muntenegrean de 53 de ani, intrând în coliziune cu acesta. Urmare impactului a rezultat rănirea motociclistului şi a pasagerei sale în vârstă de 30 de ani, de asemenea din București. Până la sosirea echipajelor specializate, primul ajutor l-au dat un voluntar al ISU Botoșani și doi pompieri din Focșani, aflați în timpul liber. Cei doi ocupanți ai motocicletei au posibile fracturi ale de bazin, coloană vertebrală și membre. Fata și-a pierdut cunoștința în momentul impactului, potrivit buzoienii.ro.

În urmă cu trei luni, Andrei Olariu, de 22 ani, a salvat un om de la moarte prin îngheț.

A învățat sa salveze oameni în cele peste 100 de ore de voluntariat petrecute alături de echipajele SMURD ale ISU Botoșani.
În misiunile de salvare a deprins nu doar tainele intervențiilor pe muchie de cuțit, ci și dragostea pentru această meserie.
Andrei Olariu, înscris in programul Salvator din pasiune ” in aprilie 2018, si-a dorit să participe ca voluntar la misiunile SMURD după ce tatăl său a fost salvat de intervenţia unui echipaj de prim ajutor. Au trecut de atunci sase ani. De cand s-a inscris in program, Andrei este nelipsit de la orice activitate derulată de ISU Botoșani. Gestul lui Andrei este esenţa activitatii de voluntariat, care este o expresie a implicării, a solidarităţii şi responsabilităţii civile. Ne bucurăm că în acest program se înscriu din ce in ce mai mulţi botosaneni care se şi implică în viaţa comunităţii şi pun în aplicare ce au învăţat în cadrul programului „Salvator din pasiune”, pentru că nu este important doar să intervenim repede, ci sa știm cum sa acționăm corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *