Pompierul botoșănean Ciprian Gușilă, erou și în timpul liber. „Eram în curte și am auzit un zgomot puternic”

Plt adj. Ciprian Gusila, din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, a dovedit, din nou, ca merita titlul de „Salvatorul anului 2014”. Sâmbătă dimineața, aflat în timpul liber, a intervenit pentru a scoate dintr-un autoturism, implicat într-un accident rutier, două dintre victime. Evenimentul, în care au fost implicate doua mașini, s-a produs pe raza localității Broscauti, aproape de locuința salvatorului.

„Eram în curte și am auzit un zgomot puternic. Am alergat în strada și am văzut doua
autoturisme avariate. Șoferul din taxi avea picioarele prinse sub bord și nu putea sa iasă din mașină. Captiv era și pasagerul de pe bancheta din spate. Pe acesta l-am scos primul. Bărbatul era lovit la cap și o mână. Cu ajutorul unui vecin, am reușit sa deschid portiera și l-am eliberat pe șofer din captivitate. Acesta era lovit la cap. Le-am acordat primul ajutor pana la sosirea colegilor pompieri și a echipajelor Serviciului Județean de Ambulanta „, a povestit plt.adj. Ciprian Gusila.

Totodată, a acționat pentru inlaturarea pericolului de incendiu, deconectand bornele bateriei.

În 2014, subofițerul a fost declarat „Salvatorul de Onoare al Anului”, fiind premiat de către ministrul afacerilor interne, cu ocazia “Zilei Pompierilor din România”, pentru profesionalismul și prezența de spirit dovedite în acțiunea de salvare a două persoane căzute într-un puț, la o adâncime de peste 16 metri.

FOTO Accident pe un drum județean din Botoșani! Trei persoane aflate într-un taxi au fost rănite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *