Siguranța elevilor și cadrelor didactice din școlile botoșănene, în atenția autorităților locale și de ordine publică

Asigurarea siguranței elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ din județul Botoșani, în atenția autorităților locale și de ordine publică.
Membrii Comisiei de Siguranță și Prevenirea Delicvenței Juvenile în Școli s-au întrunit, joi, la Prefectură, pentru a stabili măsurile care se iau odată cu începerea noului an școlar.

Ioan Onuțu, șeful Poliției Locale, a adus în atenția membrilor comisiei problema traficului rutier blocat în majoritatea zonelor din municipiu, în special la orele dimineții, când părinții își aduc copiii la școală cu mașina. ”Avem mașini parcate pe treceri de pietoni, se creează ambuteiaje”, a spus Onuțu, adăugând totodată că la Poliția Locală există sesizări din partea asociațiilor de proprietari cum că elevii se refugiază pe scările de bloc pentru a fuma.

Monitorizarea video în incinta și în preajma unităților de învățământ dar și paza asigurată cu personal au fost alte probleme discutate în cadrul comisiei.

Subprefectul Daniela Lozneanu a cerut instituțiilor abilitate să se insiste în special pe partea de prevenție prin comunicare între instituții de învățământ, părinți, autorități locale și de ordine publică.

Ne dorim un an școlar fără evenimente neplăcute, copiii și cadrele didactice să aibă parte de siguranță în unitățile de învățământ iar pe final să se bucure de rezultate deosebite, atât la școală cât și la examene. Este bine ca toți aceștia să știe că există un grup de oameni care veghează la siguranța lor”, a subliniat Daniela Lozneanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *