Datornicii care vor scăpa de popririle puse de Fisc. Anunțul ANAF

Gata cu popririle pentru cei cu datorii mici. Cei de la Fisc anunţă că de acum înainte numai românii care au restanțe mai mari de două mii de lei se mai pot trezi cu conturile blocate de ANAF.

Acum, sute de mii de români sunt puşi să plimbe hârtii între ghişee, iar unora li se ia suma datorată, din toate conturile pe care le au.

Un proiect recent al conducerii ANAF prevede noi plafoane minime de la care instituţia poate să blocheze conturile celor care nu şi-au plătit la timp taxele şi impozitele.

În prezent, te poţi aştepta să-ţi pună poprire pe conturile bancare, adică să ţi le blocheze pentru orice datorie care trece de 100 de lei. Noul proiect al instituţiei prevede însă că sumă minimă de la care să se facă poprirea să fie 2.000 de lei.

În cazul firmelor, cei care au o afacere mică îşi vor face griji numai dacă au datorii de la 10.000 de lei în sus şi nu doar 500 de lei, cum este în prezent. Iar pentru firmele mari, plafonul minim este de 40.000 de lei.

ANAF anunţă, totodată, că începe să lucreze la un sistem electronic dedicat popririlor. Unul prin care Fiscul va comunica instant cu băncile, aşa că atunci când restanța e achitată, contul datornicului va fi imediat deblocat.

În plus, promit reprezentanţii instituţiei, vor fi eliminate situaţiile în care omului i se ia aceeaşi datorie din toate conturile, aşa cum se întâmplă acum.

Sursa: StirileProtv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *