Un bărbat din Botoșani, condamnat după ce câinele său a mușcat o persoană

Un bărbat din județul Botoșani a fost condamnat la patru luni de închisoare după ce câinele său a mușcat o altă persoană. 

Mihai Popescu a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de ”neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, prevăzută şi pedepsită de art. 12, alin. (1), (2) din OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Botoșăneanul este deținător al unei stâni, la care avea mai mulți câini care păzeau oile. În vara anului 2017, unul dintre câini a scăpat și a mușcat de picior un bărbat.

Victima a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, iar cadrele medicale au sesizat Poliția. Proprietarul câinelui a fost identificat, acesta alegându-se cu dosar penal.

Trimis în judecată de procurori, Mihai Popescu a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Săveni la patru luni de închisoare sub supravegere, cu un termen de încercare de doi ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul POPESCU MIHAI trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a.) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; b.) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c.) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d.) să comunice schimbarea locului de muncă; e.) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 85 alin. 2 lit. b) C. pen. instanţa impune inculpatului obliga?ia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 50 de zile, în cadrul Primăriei Orașului Săveni, judeţul Botoşani sau în cadrul Primăriei Comunei Ungureni, judeţul Botoşani, consilierul de probaţiune urmând a decide, potrivit 404 alin. (3) C.pr. pen, art. 57 cu ref. la art. 51 din Legea nr. 253/2013, în care din cele două instituţii urmează a se executa obligaţia”, au mai decis judecătorii din Săveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *