Spitalul Județean ”Mavromati” amendat după scandalul Secției exterioare de la Săveni. Ce a constatat echipa de control trimisă de ministrul Sănătății!

Directia de Sanatate Publica Botosani a făcut publice rezultatele controlului la Secția exterioară Săveni a Spitalului Județean, control dispus de ministrul Sănătății Sorina Pintea, după moartea primarului de Vorniceni, Toader Leampăr. Controlul s-a efectuat, in perioada 8-16 iulie și a vizat respectarea organizarii camerei de garda la Saveni, asigurarea continuitatii asistentei medicale specializate la sectia exterioara Saveni , organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar, respectarii atributiilor, competentelor și a codului de etica și deontologie profesionala a personalului implicat.

În urma controlului, Spitalul Judetean Mavromati Botosani a fost sanctionat cu amenda contraventionala in valoare de 5000 de lei pentru nerespectarea reglementarilor legale in vigoare privind munca in schimburi, a timpului de munca, a regimului pauzelor, luand in
considerare existenta unor factori de rise in mediul munca și capacitatea de adaptare a salariatilor.
De asemenea, inspectorii Directiei de Sanatate Publica Botosani au stabilit urmatoarele termene de remediere: asigurarea continuitatii asistentei medicale specializate prin Iinie de garda in specialitatea respectiva sau specialitati inrudite pentru toate sectiile cu paturi de spitalizare continua, respectarea Ordinului MS nr. 1706/2007, art. 171 la toate sectiile exterioare ale spitalului la care sunt organizate camere de garda, respectarea ordinului in ceea ce priveste planificarea garzilor (se interzic garzile consecutive, repaus 24 de ore dupa garda), întocmirea graficelor lunatre de activitate,  inscriptionarea spatiilor cu destinatia corespunzatoare ărecum și  initierea demersurilor necesare evaluarii UPU din punct de vedere al organizarii și dotarii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *