Mitropolitul Banatului s-a rugat pentru victimele de la Caracal, la Botoșani

Foto: Ziarul Lumina

De sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ, ieri, 5 august 2019, credincioşii din satul Crăiniceni, comuna Horodiştea, judeţul Botoşani, cel mai nordic punct teritorial al României şi satul natal al sfântului, au participat la Sfânta Liturghie arhierească săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, la biserica Schitului „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, aşezământ monahal ce se află în vecinătatea Casei memoriale unde a vieţuit Sfântul Ioan în anii copilăriei, scrie Ziarul Lumina.

Sute de oameni au trăit alese momente de bucurie duhovnicească, participând la sfintele slujbe închinate Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ, cel care s-a născut pe aceste plaiuri. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, dimpreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Ierarhul a săvârşit sfintele slujbe pe un podium special amenajat în curtea Schitului „Sfântul Ioan Iacob”, ansamblu monahal ce se află în proximitatea Casei memoriale a sfântului. Alături de Mitropolitul Banatului au mai slujit părintele arhimandrit Ioan Harpa, exarh de Botoşani, dar şi părintele arhimandrit Teodosie Pleşca, stareţul Mănăstirii Zosin şi povăţuitorul duhovnicesc al maicilor din cadrul aşezământului. Răspunsurile liturgice au fost oferite de un cor format din monahii. În cadrul omiliei rostite, Părintele Mitropolit Ioan a afirmat că sfântul sărbătorit ieri a fost crescut de Maica Domnului: „Astăzi, Dumnezeu ne-a chemat aici, dar mâine ne va chema în Cer, iar sfântul se roagă neîncetat, acum în patria fericirii, în rai, se roagă pentru noi să ajungem în Casa cea de Sus a lui Dumnezeu. […] Cine l-a crescut pe acest fiu al Moldovei, pe acest sfânt? L-a crescut Maica Domnului. Chiar dacă rămâneţi fără părinţi de mici, să nu-L supărăm pe Dumnezeu, căci nu ne lasă singuri. Dacă ţi-a murit mama, Maica Domnului o să-ţi fie mamă, iar dacă ţi-a murit tatăl, Părintele Ceresc o să-ţi fie tată. Iată cum ştie Maica Domnului să crească un prunc (Sfântul Ioan Iacob n.r.): l-a crescut atât de evlavios încât i l-a dat Fiului lui Dumnezeu să fie în Ceruri, pururea cu ceilalţi sfinţi bineplăcuţi lui Dumnezeu”.

Rugăciuni pentru victimele de la Caracal şi pentru unitatea poporului român

La finalul Sfintei Liturghii, după ce credincioşii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine şi au ascultat predica Părintelui Mitropolit Ioan, ierarhul s-a rugat pentru victimele de la Caracal şi pentru familiile aflate în necaz, rostind împreună cu cei prezenţi rugăciunea Tatăl nostru. De asemenea, Arhiepiscopul Timişoarei s-a rugat pentru unitatea ţării şi pentru fraţii creştini din Basarabia şi a binecuvântat cele 8 clopote destinate schitului din Crăiniceni, clopote realizate în Voronej – Rusia.

One thought on “Mitropolitul Banatului s-a rugat pentru victimele de la Caracal, la Botoșani

  1. Mitropolitu’ s-a rugat… Poate ca era mai bine daca popimea nu facea campanie electorala desantata in favoarea mafiei criminale pzd-iste, nu-i asa?? Poate ca daca „politia” nu era condusa de slugi incompetente si obediente clanurilor mafiote, acele fete si alte victime ar fi fost in viata… Daca parlamentarii pzd-isti ar fi dat legi care sa nu ar protejeze infractorii ci victimele lor, poate ca nu am fi avut 20000 de hoti. criminali si violatori eliberati din puscarii… Oare e o coincidenta faptul ca aceste grozavii, inclusiv traficul de persoane si relatiile halucinant de apropiate dintre „organe” si infractori au loc in judetele cele mai „rosii” din tara? Nu prea cred… Culeg ce au semanat!! Din nefericire, cei care platesc sunt cei nevinovati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *