Ce spune ministrul Muncii, Marius Budăi, despre salariile bugetarilor și pensiile de serviciu

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat vineri, într-o conferință de presă organizată la sediul PSD Botoșani, că salariile bugetarilor nu vor fi tăiate. El a spus, de asemenea, că sporul de 15% acordat bugetarilor pentru condiţii grele şi vătămătoare de muncă,  nu va dispărea.

Nu sunt absolut niciun fel de tăieri. Au fost nişte discuţii pe un anumit spor pe care nu îl primeşte toată administraţia publică. Trebuie separate cumva lucrurile, pentru că administraţia locală îşi stabileşte singură aceste sporuri şi salariile. Ieri (joi- n.r.) chiar am fost la doamna prim-ministru şi am discutat cu dumneaei şi în jumătate de oră chiar a postat pe Facebook că nu este cazul ca prin rectificarea bugetară să se reducă acest spor„, a precizat Budăi.

Ministrul a vorbit la Botoșani și de pensiile de serviciu. Marius Budăi a spus că Guvernul va finaliza schema de impozitare sau taxare a pensiilor de serviciu, până luni.

Sunt chestiuni discutate şi vor fi asumate prin rectificarea bugetară. Este vorba în primul rând de separarea pensiilor pe contributivitate, acele pensii care se plătesc din bugetul asigurărilor de stat faţă de celelalte indemnizaţii sau pensii de serviciu care se plătesc din bugetul de stat. Acele pensii care se plătesc din bugetul de stat vor fi acele pensii care, conform pragurilor valorice apărute deja în presă, se vor taxa suplimentar”, a adăugat ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *