Demisia managerului Spitalului Județean, așteptată, încă, de liderii PSD Botoșani. Tamara Ciofu: Nu a reușit să gestioneze situația de la Săveni

Liderii PSD Botoșani așteaptă demisia managerul Spitalului Județean ”Mavromati”, Livia Mihalache, după episodul de la Secția exterioară Săveni. Doina Federovici, președintele PSD Botoșani,  a declarat vineri, într-o conferință de presă, că Liviei Mihalache i-a fost retras sprijinul politic și i s-a cerut demisia, însă decizia finală stă la Consiliul Județean, care are spitalul în subordine.

Noi am avut o poziție fermă încă de la început. Înțeleg că raportul este gata (nr. raportul de control) și așteptăm să fie făcut public, iar acolo unde s-a greșit, fiecare trebuie să răspundă. În luna martie, echipa de parlamentari a avut o întâlnire cu doamna manager la Spitalul Județean. Am stabilit atunci o linie de parcurs, însă nu s-a întâmplat  aproape nimic din ceea ce am stabilit. În consecință, noi am considerat  că politic este bine să-i retragem sprijinul domniei sale și să-i solicităm demisia. Vom vedea Consiliul Județean ce decizie va lua pe acest subiect. Nu putem admite sub nicio formă ca acolo unde se puteau lua decizii corecte, nu putem înțelege de ce nu au fost luate. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat, iar noi ne-am asigurat că sub nicio formă  acest subiect nu va trece cu vederea. Nu avem nici cel mai mic interes ca acolo unde sunt disfuncționalități  să nu încercăm să le rezolvăm”, a spus Doina Federovici.

Liviua Mihalache nu se mai bucură nici de susținerea deputatului Tamara Ciofu. Parlamentarul a declarat că personal i-a cerut managerului Spitalului Județean să găsească soluții pentru Secția Săveni, însă nu le-a găsit. Tamara Ciofu a acuzat-o că nu știe să gestioneze situația și că în momentul în care i-a cerut să își prezinte punctul de vedere vizavi de Secția Săveni, aceasta nu a făcut-o. Ciofu susține că Livia Mihalache a manageriat bine Spitalul de Copii, însă nu și Spitalul Județean, care este de o dimensiune mai mare.

I-am sugerat doamnei Livia Mihalache să găsească soluții, în condițiile în care există lipsă mare de medici  specialiști și să găsim o altă formulă de funcționare. Ar fi trebuit să se gândească la o perspectivă și că acest lucru nu se rezolvă în stil pompieristic, să luăm medici de la Spitalul Județean să facă gărzi. După acel episod, dânsa trebuia să convoace Direcția de Sănătate Publică, Consiliul Județean, Ministerul Sănătății, ca împreună  să discutăm soluții pentru criza de la Săveni. Nu cred că a reușit să o facă. I-am cerut personal, am rugat-o să vină si să-și prezinte punctul de vedere și nu a făcut-o. Sunt două săptămâni de când nu mi-a mai răspuns la telefon. Se prevalează de acest examen pe care l-a dat. A fost un manager serios la Pediatrie și a mers foarte bine activatea. Se pare că dimensiunea Spitalului de copii față de dimensiunea unui spital care este al doilea pe țară ca și mărime i-au depășit posibilitățile. Nu a reușit să-l gestioneze. Am susținut-o , i-am atras atenția colegial că nu știe să gestioneze această situație de la Săveni”, a precizat Tamara Ciofu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *