Dramatic! Fetița din Botoșani, care a murit din cauza „bolii sărutului”. „Înțelegea cel mai bine dintre toți copiii care veneau la spital cum e bine să se poarte doamna asistenta, doctor”

O fetiță de 11 ani, din Dorohoi, s-a stins din viață, marți, după o suferință cumplită. Sorina Agavriloaie a fost diagnosticată cu mononucleoză infecțioasă, o afecțiune care pune la încercare imunitatea. Este una dintre cela mai frecvente afectiuni care apare la copii in primii cinci ani de viata si care vine cu o serie de complicatii atunci cand apare la adulti. Supranumita si „boala sarutului”, mononucleoza este provocata de virusul Epstein-Baar, o varietate a virusului herpetic, cunoscut ca virusul herpetic de tip 4.

De-a lungul anilor, Sorina a stat prin spitale mai mult decât acasă. Își dorea să devină medic, iar cei care au cunoscut-o spun cu tărie că ar fi fost un cadru medical excelent pentru că Sorina avea o inimă de aur și era foarte determinată.

Moartea copilei i-a îndurerat pe toți cei care au cunoscut-o.

O asistentă a Spitalului de Copii „Victor Gomoiu” din București a avut o reacție sfâșietoare după moarte fetiței.

„Sori, nu pot sa te mai imbratisez, pot doar sa mai fac un mic gest pentru tine și Mami.
Cu aceste randuri imi doresc sa ating niște inimi, inimi care bat în pieptul unor oameni ce lucreaza ca si mine in sistemul sanitar.
Dragii mei colegi , de aici și de pretutindeni, va rog amintiți-vă in fiecare zi care e menirea voastră pe acest pământ, amintiți-vă ca , meseria pe care NE-AM ALES-O este una de vocație, una in care EMPATIA față de cel aflat în suferință ar trebui să se manifeste prin fiecare gest. 
Știu că exista reguli și protocoale pe care trebuie să le respectam , dar mai știu și faptul ca atunci când vezi o mamă care așteaptă cu sufletul la gura să-și vadă copilul aflat într-o sectie de ATI , care așteaptă un cuvânt, un zâmbet și poate puțină bunătate din partea unor oameni aflați in spatele unor uși închise nu costa absolut nimic …poate doar puțină bunăvoința, compasiune și un pic de suflet.
Faptul ca o mama are decența să nu riposteze sau să pună întrebări în condițiile în care copilul e într-o stare foarte gravă ,nu ne face pe noi, asistenți/ e , infirmieri/e , doctori stăpânii destinului ei și ai copilului ei…. 
Sori era un copil minunat, Sori înțelegea cel mai bine dintre toți copiii care veneau la spital cum e bine să se poarte doamna asistenta, doctor …..ar fi putut sa faca aceasta meserie cu foarte mult devotement si implicare ..
Nu știu cine e asistenta Nadia de la Spitalul Grigore Alexandrescu , din secția de ATI, nu o cunosc personal, vreau să-i MULȚUMESC în numele meu și al colegelor mele pentru că s-a purtat frumos si cu blandete… (așa i-a spus Sorina ‘mamei ?).
Îmi doresc ca rândurile astea sa miște ceva, îmi doresc ca mama Sorinei să povestească într-o zi, când va putea, îmi doresc asta pentru a schimba ceva…
Sori …. îți Multumesc că din când în când am putut să fiu bună datorită ție, îți Multumesc ca ai trecut prin viața mea și ai făcut-o mai frumoasă, îți Multumesc pentru îmbrățișările tale sincere de copil bun…
Mami ( Ionela Agavriloaiei ), ție nu știu ce sa-ți spun…………. ?, pot doar sa le povestesc oamenilor cât ai luptat pentru Sorina, dincolo de puterile unui om , câtă decența in durerea asta surda si neinchipuit de sfasietoare a existat în tot ceea ce ai trăit în ultimele zile de viața ale copilului tău ….
Pe voi, dragi colegi, vreau să vă rog să nu uitați că înainte de orice și indiferent de pregătirea pe care o avem, suntem și trebuie să rămânem OAMENI.
Drum lin in lumina , SORINA!”, a scris pe pagina sa de socializare, Adina Istrate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *