Lucrările a doi artiști botoșăneni expuse la Galeriile de Artă

Muzeul Judeţean Botoşani prezintă, în perioada 3 – 30 august 2019, în spațiul Galeriilor de Artă ,,Ștefan Luchianˮ, expoziția Universuri ancestrale, care reunește pe simeze lucrări semnate de doi artiști botoșăneni, Marcel Alexa (pictură) și Cristian Bîrzoieș (pictură și  grafică).

Tematica abordată de cei doi expozanți este foarte diversă. Peisaje rurale și urbane,  naturi statice cu flori într-o largă paletă cromatică și  interioare rustice, realizate de  pictorul Marcel Alexa, stau alături de uleiuri și acurele create de Cristian Bîrzoieș, lucrări ce surprind: case bătrânești din satele botoșănene, elemente arhitectonice din vechea urbanistică botoșăneană, în stil neoclasic, diverse flori, rafinate naturi statice și portrete.

Botoșăneni prin naștere și pasionați de artă prin excelență, Marcel Alexa și Cristian Bîrzoieș și-au educat simțul artistic prin cursurile Şcolii Populare de Artă ,,George Enescuˮ Botoșani, la clasa profesorilor Victor Hreniuc și Angela Hreniuc.

Prezența pe simezele botoșănene a celor doi expozanți nu face decât să confirme respectul acestora pentru arta autentică și pentru subiecte care, tratate cu o deosebită seriozitate și sensibilitate, crează universuri picturale demne de un exercițiu de admirație.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 3 septembrie 2019, ora 11,oo, la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ.

Artiștii și lucrările lor vor fi prezentați de către prof. Angela Hreniuc și istoricul Gheorghe Median.

Program de vizitare: zilnic 9-17. Intrarea liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *