Tânăr din Botoșani, reținut de polițiști. Alex a condus beat și fără permis de conducere

Un tânăr din județul Botoșani, fără permis de conducere și aflat sub influența alcoolului, care a produs, luni, un accident rutier pe drumul național DN 29, pe raza localității Plopeni, a fost reținut, miercuri, de polițiști, potrivit Suceavanews.ro.

Alex Manea, de 21 de ani, din comuna Vlădeni, s-a urcat la volanul unui autoturism Opel, iar la un moment dat a fost observat de un martor în timp ce mergea sinuos pe drumul național. Suceveanul a sunat la 112, iar un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului.

Oamenii legii au găsit mașina avariată pe marginea drumului, cu ambele roți sparte. Aceștia au stabilit că botoșăneanul a făcut explozie la roata dreaptă față, a pierdut controlul volanului, a trecut peste un cap de pod și a oprit autoturismul pe acostamentul părții carosabile.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărului din Botoșani i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificării în baza de date s-a stabilit că Manea Alex nu figurează în baza de date ca fiind posesor de permis de conducere.

Pe numele lui a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Accident produs de un tânăr din Botoșani! Polițiștii, lăsați mască de inconștiența tânărului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *