Peste 200 de copii și tineri au strâns chiștoacele din parcul „Mihai Eminescu”

Peste două sute de copii și tineri au spus DA campaniei „Strada nu e scrumieră” și au venit, marți, 30 iulie, ora 17.00, la monumentul 1907 de lângul parcul “Mihai Eminescu” pentru a strânge mucurile de țigară lăsate pe jos de oamenii certați cu bunul simț.

Acțiunea organizată de Centrul de voluntariat B.O.M.D. al Asociației Buzzmedia și Facefood România și-a propus, dincolo de curățenia generală a parcului de chiștoacele aruncate la întâmplare, și conștientizarea oamenilor cu privire la poluarea pe care o producem dacă nu aruncăm mucurile de la țigări în locurile special amenajate.

Acțiunea a fost posibilă datorită Facefood România care a adus limonadă și suc pentru tineri. Sticlele de apă au fost oferite la căsuța baloanelor de Florin Curteanu, mănușile și sacii de gunoi au venit de la Side din Suceava, iar tricourile și șepcile cu inscripția campaniei au fost oferite cu ajutorul Griff Botoșani.

Copiii și tinerii prezenți au format grupuri de câte 8-10 persoane, fiecăruia revenindu-i câte o zonă din parcul mare al orașului. Cu mănuși pe mâini, aceștia au strâns mucurile găsite în saci sau în diferite peturi aduse de acasă. Au adunat câteva kilograme bune de chiștoace. Lor li s-a alăturat și primarul municipiului Botoșani Cătălin Flutur care a venit la monument pentru a-i încuraja. Edilul s-a alăturat și el unui grup de tineri strângând cu aceștia mucurile de țigară.

Ploaia torențială nu i-a speriat pe tinerii prezenți, nu puțini  fiind aceia care s-au încumetat și au strâns chiar și sub stropii reci. Ba chiar, după ce ploaia s-a oprit și soarele a ieșit

dintre nori, copiii și tinerii prezenți au luat la curățat de mucurile de țigară și alte zone din oraș.

La final, în Facefood, toți copiii și tinerii participanți au primit diplome de participare la această acțiune.

Este a treia acțiune a tinerilor de la Centrul de voluntariat B.O.M.D de când acesta a fost înființat în cadrul proiectului „Concursul de jurnalism pentru copii  și adolescenți Botoșani, orașul meu drag” realizat de Asociația Buzzmedia, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com