FOTO Una dintre cele mai frumoase voleibaliste, originară din Botoșani, a ajuns la un renumit club din Italia. „Sunt foarte mândră de alegerea mea”

Una dintre cele mai frumoase voleibaliste, originară din Botoșani, a ajuns la unul dintre cele mai tari cluburi din Italia. Este vorba despre Adelina Ungureanu, legitimată în ultimul an la CSM București, cu care a terminat pe locul 2, dar  pentru care a evoluat și în Liga Campionilor.

Adelina Ungureanu va evolua în sezonul următor în prima ligă italiană de volei, la Cuneo. Italiencele au terminat pe locul 8 precedenta ediție a campionatului, fiind eliminate de viitoarea campioană, COnegliano, în prima etapă a play-off-ului, potrivit doarvolei.ro.

Adelina, care este și componentă a echipei naționale, a precizat: ”Transferul la Cuneo și sosirea în campionatul Italiei reprezintă un lucru extraordinar pentru mine, mă ajută să fac un pas imens spre voleiul de înaltă calitate. Sunt foarte fericită, abia aștept să încep sezonul și să îmi întâlnesc coechipierele, antrenori, conducătorii și fanii. Sunt foarte mândră de alegerea mea și sper că împerună vor putea să atingem obiectivele propuse. Am auzit numai lucruri bune despre orașul Cuneo, despre echipă, despre fani și despre atmosfera unică pe care o creează în UBI Banca Pala. Promit de pe acum că voi începe să studiez limba italiană în semn de ercunoștință pentru toți cei care au cerzut în mine. Mulțumesc familiei, care mereu m-a susținut, permițându-mi să-mi trăiesc visul, care acum a devenit realitate”.

Născută pe 29 august 2000, Adelina Ungureanu a fost considerată mereu un copil minune al voleiului feminin românesc. Descoperită în orașul natal, Botoșani, ea a fost multiplă campioană națională la divese categorii de vârstă în vremea junioratului, majoritatea titlurilor fiind obținute cu Agroland, club la care a evoluat în perioada 2014-2017. În campionatul 2017/ 2018 a evoluat la Dinamo, iar în ultima ediție a întrecerii interne a fost transferată de campioana de la acea vreme, CSM București, cu care a evoluat și în Liga Campionilor.

A fost componentă a tuturor naționalelor României, jucând și la cele cu o categorie sau două mai mari decât ale ei. De asemenea, de trei ani, este componentă a naționalei de senioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *