Nou focar de pestă porcină africană depistat în comuna Vlăsinești din județul Botoșani. Autoritățile au interzis organizarea zilelor comunei

Pesta porcină africană a fost confirmată într-o nouă gospodărie din județul Botoșani. Este al doilea focar confirmat la porcul domestic la Vlăsinești,  a anunțat, luni, prefectul Dan Șlincu.

El a spus că pe lângă măsurile dispuse săptămâna trecută, pentru a limita răspândirea virsului, s-a interzis organizarea Zilelor comunei Vlăsinești, eveniment care era programat pe 15 august.

Ţinând cont că la o sărbătoare a comunei vorbim de foarte mulţi oameni care ar veni să participe, din localitate şi din afara localităţii, considerăm că se impune ca evenimentul să nu mai aibă loc, pentru a preveni răspândirea acestei boli la un număr tot mai mare de animale, atât în gospodăriile locuitorilor din Vlăsineşti cât şi din alte localităţi”, a precizat prefectul Dan Şlincu.

În completarea reprezentantului guvernului în teritoriu a venit şi conducerea  Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), care a precizat că unul din vectorii principali de transmitere a virusului PPAeste omul iar în aceste condiţii, măsura este una binevenită.

Este o zi foarte importantă pentru comunitatea noastră dar, având în vedere că pesta nu ne-a ocolit, vom duce la îndeplinire decizia CLCB fără echivoc şi vom face tot ce putem pentru a evita propagarea bolii”, a fost de părere primarul comunei Vlăsineşti, Andrei Bouariu.

În concluzie, propunerea interzicerii organizării Zilelor comunei Vlăsineşti pe fondul apariţiei focarelor de pestă porcină africană a fost votată în unanimitate de membrii CLCB.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *