Botoșănean atacat de viespi. A fost internat de urgență în spital

Un bărbat, în vârstă  de 81 de ani, din comuna Mihai Eminescu, a ajuns sâmbătă la spital după ce a fost atacat de viespi.

Bătrânul se afla în locuința sa când a fost atacat de insecte în partea superioară a corpului. A început să se simtă rău, nu putea respira, îi era greață și amețea astfel că familia acestuia a sunat la 112.

Un echipaj SMURD l-a transportat de urgență la spital, unde a primit tratament, dar a rămas sub observația medicilor având în vedere vârsta sa.

Umezeala și căldura din această perioadă favorizează înmulțirea insectelor, ceea ce crește riscul expunerii la înțepături. De obicei, înțepăturile de insecte nu sunt urmate decât de dezvoltarea unor iritații locale de mici dimensiuni, ușor dureroase (albină, viespe, paianjen, furnici) sau pruriginoase (țânțar, purici, musculite), care trec spontan în câteva zile.

Există însă și oameni la care o întepătură de insectă,îin special întepătura de albina sau viespe, poate declanșa reacții alergice severe. Alergia se poate manifesta printr-o reacție locală extinsă, o zonă umflată (edem) mai mare la locul de înțepătură, înroșire (eritem), mâncărime (prurit), ce persistă câteva zile. În situațiile mai severe poate apărea senzație de respirație dificilă, o erupție cutanată generalizată, la distanță de locul înțepăturii, amețeală, scăderea brutală a tensiunii arteriale, pierderea conștienței. Toate acestea se încadrează în tabloul de șoc anafilactic, ce poate fi amenințător de viață, dacă nu se aplică măsuri urgente de tratament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *