Interviu cu noul diamant pe care FC Botoşani îl şlefuieşte pentru a-l oferi fotbalului mare: Peste câţiva ani aş vrea să joc într-un campionat mai puternic din străinătate

Foto: Pro Sport

Andrei Chindriş este unul dintre cei mai promiţători fundaşi centrali din fotbalul românesc în acest moment. La doar 20 de ani joacă la FCBotoşani de parcă ar avea câteva sute de meciuri în prima ligă şi este foarte apreciat de noul său antrenor, Marius Croitoru. După începutul bun de campionat, fundaşul botoşănean speră să fie convocat la naţionala U21 şi visează să joace în Italia sau Spania.

Cum e să fi titular în Liga 1 şi să joci împotriva unor atacanţi gen Alibec?
E unul dintre momentele pe care le aştept de mult timp şi sunt bucuros că am ajuns să joc împotriva unor jucători atât de valoroşi.

Ai semnat cu FC Botoşani acum trei ani, dar ai tot fost împrumutat în Liga 2. Te mai aşteptai să faci pasul către Liga1?
Într-adevăr, am semnat cu FC Botoşani acum trei ani, iar o perioadă am fost împrumutat (n.r. – în Liga 2, la Academica Clinceni şi Ştiinţa Miroslava). Tot timpul am crezut în mine, eram conştient că am nevoie de meciuri, chiar dacă au fost câteva momente mai grele, în care mi-am pus întrebări. Îmi doresc mai mult de la mine şi asta îmi oferă un plus de încredere.

După începutul bun de campionat, te gândeşti la naţionala U21?

Da, e unul dintre obiectivele mele şi sper să conving prin evoluţiile mele că merit să joc pentru naţionala U21.

Unde speri să joci peste doi-trei ani?
Peste câţiva ani aş vrea să joc într-un campionat mai puternic din străinătate. Ca stil de joc, cred că mi s-ar potrivi Italia, chiar dacă campionatul meu preferat este La Liga (n.r. – prima ligă din Spania).

Ai un model de jucător?
Personal, mi-a plăcut foarte mult Mascherano, în perioada în care juca fundaş central pentru FC Barcelona. Deşi nu avea calităţile fizice specifice postului, el reuşea să se impună prin inteligenţă.

Ţi-ai fixat un obiectiv pentru acest sezon?
Pentru acest campionat mi-am propus să am cât mai multe evoluţii bune, să cresc în joc şi să ajut echipa să termine pe un loc cât mai bun.

FC Botoşani a început foarte bine campionatul. Ce crezi că s-a schimbat?
Anul acesta au fost destul de multe schimbări la echipa, au venit mulţi jucători, dar au şi plecat mulţi. Cred că e foarte important că am reuşit să formăm un grup unit într-un timp destul de scurt, iar atmosfera este una foarte bună.

Poate prinde FC Botoşani play-off-ul în acest sezon?
Sunt de părere că dacă muncim şi avem încredere în noi, anul acesta putem să jucăm în play-off.

Andrei Chindriş a început fotbalul în Spania, la vârsta de 6 ani. Când avea 13 ani, a revenit în România şi a fost legitimat la Universitatea Cluj, printre antrenorii care l-au format numărându-se Călin Sălăgean, Septimiu Ormenişan, Vasile Macea, Ovidiu Sărmăşan şi Daniel Sima. La vârsta de 17 ani, jucătorul născut la Cluj-Napoca a semnat cu FC Botoşani, dar timp de două sezoane a fost împrumutat la Clinceni şi Miroslava, pentru care a evoluat în şapte, respectiv 29 de meciuri în Liga 2.

Marius Croitoru, antrenor FC Botoşani: „Avem un Haruţ, un Chindriş. Sunt jucători care pot juca oricând în naţionala U21. Sunt unii dintre cei mai buni juniori din ţară. De asta am şi fost de acord ca Burcă să plece la CFR. Ca să nu-l blocheze pe Chindriş. Dacă nu vezi data naşterii, nu îţi dai seama că este U21. Au fost momente anul trecut când nu a jucat şi nu voiam să cadă din punct de vedere psihic. I-am explicat ce vrea clubul şi că va fi un titular de drept, cu şanse mari să ajungă în naţională. Este un jucător în care eu cred foarte mult”.

Liviu Ciobotariu, fost antrenor FC Botoşani: „A jucat bine. Mi-a plăcut Chindriş. Eu aveam mare încredere în el. În jocurile amicale din Antalya a dat o siguranţă fantastică. Acum, fiind joc oficial, a avut emoţii la început. S-a descurcat bine. Sunt convins că este o variantă bună”.

Sursa; Pro Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *