FOTO Misiune neobișnuită! Autoritățile chemate prin 112 pentru a salva o pasăre lovită de o mașină

Barza salvata in localitatea Cândești din județul BotoșaniAutoritățile din Botoșani au intervenit, sâmbătă, pentru salvarea unui pui de barză, lovit de o mașină. O persoană a găsit puiul de barză albă pe raza localității Cândești, iar în scurt timp a sesizat autoritățile la 112.

Persoana respectivă a fost redirectionata și indrumata de către un ONG de specialitate. Barza a fost preluată de către tehnicianul veterinar Mihail Catalin Coreciuc, care i-a acordat primul ajutor, a recurs la amputarea partiala a piciorului stâng al berzei și administrarea de tratament medicamentos.

Ulterior, ținând cont și de starea de sanatate al exemplarului, o echipa din cadrul Gărzii Nationale de Mediu Comisariatul Județean Botoșani, împreună cu comisarul șef Cristina Kashyap, a preluat exemplarul de barza si l-a incredintat cabinetului veterinar coordonat de doctorul Bejenariu Daniel de la Trio Vet.

barza alba ranita la BotosaniStarea de sanatate a berzei a fost reevaluata, urmand ca dupa insanatosirea acesteia sa fie incredintata unei asociatii care se ocupa cu ingrijirea pasarilor migratoare sau unei alte entitati specializate in protejarea animalelor si pasarilor.

În grija personalului din cadrul cabinetului veterinar Trio Vet, in aceasta saptamana a fost predat un alt exemplar de barza, cu fractura la membrul posterior.  Pentru ambele pasari vom cauta cea mai buna solutie de integrare, fie in mediu natural, fie in mediu captiv, in functie de recuperarea acestora. Multumim personalului din cadrul cabinetului veterinar pentru profesionalismul si generozitatea de care dau dovada, si totodata, intregii echipe de salvatori”, susține Cristina Kashyap.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *