Locuitorii unui oraș din județul Botoșani se plâng că apa le curge la robinete doar câteva ore pe zi

robinet, stiri, apa, botosani, nova apaservLocuitorii unui oraș din județul Botoșani se plâng că apa le curge la robinete doar câteva ore pe zi. Problema a fost adusă în discuție în cadrul Consiliului Județean de consilierul Rodica Abăcioaei, care susține că cetățenii orașului Flămânzi  sunt defavorizați din acest punct de vedere.

Consilierul județean a mai spus că oamenii primesc apă cu porția, în timp ce la conducta de apă care traversează orașul sunt izvoare.

Cetățenii sunt din ce în ce mai revoltați și supărați că sunt considerați cetățeni de rangul doi, pentru că trăim în Uniunea Europeană și toți avem drepturi egale, acces egal la resurse și la bunuri, ori la Flămânzi, de ani buni, vara se primește apă câteva ore dimineața și câteva ore seara. Un cetățean mi-a spus că în secolul XXI trebuie să alerg acasă pentru că la ora 9 nu mai prind apă să fac un dus. După o zi de muncă, omul nu poate face un duș. O altă doamnă mi-a spus că soțul trebuie să care cu bidonul apă până la etajul II pentru că atunci când se dă apă nu este presiune și nu ajunge la etajul II. Am făcut intervenții și anul trecut și vreau să întreb pe domnii directori ce soluții au găsit pentru ca situația alimentării cu apă să se remedieze”, a spus consilierul județean.

Prezent la ședință, directorul Nova Apaserv, Albert Tanasă, a spus că problema alimentării cu apă în zona Flămânzi este de ani de zile și că în prezent apa nu se poate da decât cu restricții, din cauza conductei subdimensionate.

În următorii ani, în cadrul investițiilor ce vor fi realizate prin Programul POIM este prevăzută o aducțiune nouă pe direcția Botoșani-Flămânzi și abia atunci va fi rezolvată situația alimentării cu apă la parametrii normali. Vara, într-adevăr, datorită consumurilor pe care nu le putem controla, apa este folosită în mod rațional. Pentru dimensiunea care a fost proiectată la vremea respectivă, pentru fabrica de confecții din zonă, operatorul furnizează în același condiții și parametri cu se făcea și acum 30 de ani”, a spus Tanasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *