FOTO Ședință ATOP la Jandarmeria Botoșani. Au fost prezentate activitățile pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice

Joi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani s-a desfăşurat şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Botoşani, în care a fost prezentată contribuţia efectivelor de jandarmi la activităţile organizate pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă în semestrul I 2019.

În semestrul I 2019 structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani au fost implicate în executarea acţiunilor de asigurare a ordinii publice în zona de competenţă, au participat la menţinerea ordinii publice în sistem integrat cu Poliţia şi au desfăşurat acţiuni în colaborare cu diferite instituţii cu atribuţii de control pe diferite domenii de activitate.

În perioada analizată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a acţionat pentru îndeplinirea atribuţiilor legale, acordând atenţie asigurării şi restabilirii ordinii publice. Totodată, unitatea a participat la menţinerea ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat cu Poliţia în mediul urban,  pe raza municipiului Botoşani, Dorohoi, oraşele Săveni şi Darabani precum şi în mediul rural,  şi a executat acţiuni în colaborare cu structurile M.A.I. şi diferite instituţii pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale.

În semestrul I, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a executat 147 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia diferitelor   manifestări și adunări publice, cu un efectiv de 1227 jandarmi, faţă de 235 de misiuni de asigurare în semestrul I 2018.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a acţionat pentru asigurarea ordinii publice la centrele de examen repartizate şi la centrele de evaluare, cu ocazia desfăşurării evaluării naţionale la clasele a VIII-a, fiind executate 13 misiuni cu 80 de jandarmi.

În semestrul I 2019 unitatea a participat la executarea unor misiuni  de asigurare a ordinii publice în afara zonei de responsabiliatate, respectiv în municipiul Iaşi, cu ocazia unei adunări publice cu caracter politic şi cu ocazia vizitei Suveranului Pontif.

Pe timpul executării misiunilor nu au fost înregistrare evenimente cu impact negativ asupra siguranţei participanţilor sau a ordinii publice.

În semestrul I 2019 personalul operativ al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani a constatat 79 infracţiuni cu 88 făptuitori, faţă de 75 infracţiuni constatate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *