Dramatic! Soția l-a părăsit pentru că fiica lor are un handicap! Acum este la un pas de a rămâne pe străzi

Un barbat in varsta de 63 de ani, din Iași, a ajuns in pragul disperarii dupa ce casa nationalizata in care a locuit si pentru care a platit chirie timp de 18 ani este pe cale sa fie renovata si transformata intr-un cabinet medical. Autoritatile, asa cum afirma barbatul, nu i-au dat acestuia ragaz nici sa isi gaseasca o alta locuinta, anuntandu-l saptamana trecuta ca pana in ziua de sambata a acestei saptamani va trebui sa evacueze casa care i-a devenit camin, scrie Bzi.ro.

Barbatul a fost parasit in urma cu zece ani de catre concubina sa, iar din relatia celor doi a rezultat o fata are i-a ramas in grija. Fata are un handicap mintal, iar acesta, asa cum sustine barbatul, a fost motivul pentru care consoarta sa l-a parasit. Barbatul risca sa ramana in strada impreuna cu fiica sa bolnava. A primit ca oferta din partea Primariei un spatiu in care sa locuiasca, intr-o fosta fabrica de mobila, insa a refuzat.

Cornel Suciuc are 63 de ani si locuieste in centrul Harlaului de aproape doua decenii, intr-o casa nationalizata, saracacioasa, dar amenajata de acesta, in masura posibilitatilor. A primit de la Primarie casa si a locuit acolo impreuna cu Lenuta Brahnea, cea care este mama fetei sale, Ionela Brahnea. Aceasta insa a plecat de acasa cand fata era inca o adolescenta. Astazi, barbatul nu primeste ajutor de la nimeni si este gata sa fie dat afara din casa. Nu are pe nimeni si disperarea l-a facut sa bata la usile tuturor institutiilor, pentru a primi ajutor. „Eu sunt zilier si nu imi permit sa platesc mai mult de 300-400 de lei pe o chirie. Sunt bolnav, am probleme cu inima, am fost si operat. Nu este vorba de mine, cat este vorba de fata mea. Cum sa stea in strada? Am incercat din rasputeri sa obtin de la Primarie ajutor, sa-mi dea o locuinta, sa ma ajute cumva, pentru ca nu mai pot face fata singur. Cu fata bolnava, cu cheltuieli, si acum sa stau si in strada? Mi-au dat ca ajutor o locuinta la periferia orasului, acolo unde a fost o fabrica de mobila si mi-au spus ca daca vreau sa stau acolo, va trebui sa pazesc zona 24 de ore din 24 si ca-mi vor da si un caine de vanatoare. Am mers acolo, am vazut zona, dar este foarte periculoasa. Nu pot duce fata acolo. E bolnava si se ia de oameni pe strada, ii injura, sare la bataie. Acolo sunt numai caldarari si va dati seama cum ar fi sa se ia la cearta cu ei. Cand intra in crizele ei, nimeni nu o poate stapani. Am explicat celor de la Primarie ca mi-e greu sa merg acolo, mai ales din cauza fetei, dar si din cauza ca mi-e frica sa pazesc cladirea aceea, pentru ca in zona aia sunt foarte multe furturi si spargeri. Eu, la varsta mea, nu mai pot alerga dupa hoti. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla!”, spune Cornel.

Concubina l-a parasit cand fata avea 16 ani, justificandu-si gestul prin faptul ca nu-si mai suporta fiica afectata de o boala mintala cu care s-a nascut. Mai mult decat atat, Lenuta, cea pe care Cornel a iubit-o si a respectat-o si in care a crezut mai mult decat in propria persoana, a fugit din oras cu un barbat. Dupa relatia pe care a avut-o si nu a fost de durata, femeia si-a refacut viata la scurt timp, cu alti cativa barbati. „Am iubit-o pe Lenuta de cand am vazut-o prima data. Era cu 18 ani mai mica decat mine si impreuna am facut o fata care s-a nascut cu probleme mintale. I-a placut viata mai mult decat familia si a fugit cu un barbat. Ma stia tot orasul ca aveam o femeie care umbla din barbat in barbat ca albina din floare-n floare. Imi era rusine sa scot capul pe strada. Locuiam impreuna in casa in care am locuit pana in prezent, dar cand fata noastra avea 16 ani, a plecat si a spus ca nu mai suporta figurile fetei. Eu am ramas sa am grija de Ionela singur, pentru ca e copilul meu si nu o pot abandona. Azi are 26 de ani si e dependenta de mine. A incercat odata sa se sinucida. A baut pastile si noroc ca am gasit-o la timp. Cand nu o supraveghez, se bate cu oamenii pe strada, tipa, urla, injura. Ma tem ca, intr-o zi, cineva o sa o bata la ce scene face. Mama ei este exact la fel. Nu am cu cine ma intelege. Mai am doar un frate care mi-e mai departat decat un dusman. Ma simt singur si neputincios. Lenuta, mama fetei, o suna pe fiica noastra si o invata sa fure din casa, sa vanda lucruri si sa-si cheltuiasca pensia de handicap, cea de 500 de lei, pe tigari si cafele. Daca ramane fara bani si nu ii dau tigari si cafele, incepe sa sparga prin casa. Odata a spart usa, pentru ca a avut o criza”, adauga barbatul. Cornel spune ca mama fetei instiga doar la rau, fara sa aduca un aport in educatia sau intretinerea fiicei ei bolnave. Barbatul se descurca de pe o zi pe alta, lucrand ca zilier. Spune ca nu isi poate lua un loc de munca stabil, pentru ca nu stie cand are nevoie de el fiica lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *