Mai mulți profesori botoșăneni au ieșit din sală la examenul de definitivat

Miercuri a avut loc proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ. La examen s-au înscris 146 candidați, însă 14 au absentat, potrivit Inspectoratului Școlar Județean. De asemenea, 14 profesori au solicitat anularea lucrării, din motive personale, fiind declarați retrași din examen.

La finalul probei au fost predate 118 teze.

Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel național.Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 31 iulie în centrele de examen şi pedefinitivat.edu.roContestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 31 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 1 august, până la ora 14:00. Rezultatele finale se afişează în centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 5 august 2019.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *