FOTO! Primarii din Moldova s-au unit pentru realizarea Autostrăzii şi a Spitalului Regional de Urgenţă. Cătălin Flutur, prezent la întâlnire

Foto: Mediafax

Şapte oraşe din Moldova s-au unit, marţi, în Asociaţia „Moldova se Dezvoltă”, care are, între proiecte, realizarea Spitalului Regional de Urgenţă şi Autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş. Preşedintele Asociaţiei este primarul Iaşului, Mihai Chirica.

Asociaţia „Moldova se dezvoltă” a fost constituită oficial, marţi, când primarii din Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Roman, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Iaşi au semnat actele şi au ales echipa de conducere. Preşedinte este primarul Iaşului, Mihai Chirica, iar vicepreşedinte este primarul municipiului Suceava, Ioan Lungu.

Urmează să dăm drumul la o strategie de dezvoltare intercomunitară între oraşele semnatare, prin care să propunem proiecte de interes regional şi proiecte de interes local. Cu aceste proiecte o să încercăm să accesăm finanţări pe etapa de finanţare 2021-2027”, a declarat Mihai Chirica, preşedintele Asociaţiei „Moldova se Dezvoltă”.

Potrivit acestuia, asociaţia constituită marţi este a doua entitate la nivel naţional după Asociaţia Municipiilor din România şi adună peste un million de locuitori.Advertisement

Întrebat de ce nu au preferat să demareze proiectele prin Asociaţia Municipiilor din România, Mihai Chirica a explicat că problemele din zona Moldovei sunt diferite de cele din alte regiuni ale ţării.

„Noi slujim în primul rând interesele acestei regiuni, suntem cea mai săracă regiune de pe partea de est a continentului european, avem probleme de altă natură decât în alte regiuni ale României, noi avem o problematică aparte, suntem la limita dintre Orient şi Occident. Cele mai multe probleme ale regiunii noastre nu sunt similare cu cele din alte regiuni”, a explicat Chirica.

În perioada următoare, cei şapte primari vor scrie o strategie pe care urmează să o negocieze la Comisia Europeană.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *