FOTO PS Părinte Calinic Botoşăneanul a sfinţit pictura cea nouă de la o biserică din județul Botoșani

Sâmbătă, 20 iulie 2019, de sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie, credincioşii Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” – Sat Nou, din judeţul Botoşani, au trăit alese momente de bucurie duhovnicească. În mijlocul comunităţii a poposit Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, care a sfinţit pictura cea nouă a bisericii parohiale, apoi a slujit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Invitat special la acest eveniment deosebit a fost arhimandritul Justinian Cârstoiu, titularul catedrei de Vechiul Testament la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, care, în cuvântul de învăţătură, a evidenţiat atât personalitatea profetică a Sfântului Ilie, virtuţile de care acesta a dat dovadă şi din care trebuie noi să învăţăm ceva, cât şi rolul şi importanţa locaşului de cult în perioada Vechiului Testament.

Pictura bisericii Parohiei Sat Nou s-a realizat între anii 2018-2019 şi a însumat în totalitate jertfa preotului paroh Vasile Viorel Florea alături de enoriaşi. Au fost menţionaţi în mod deosebit Bongeanu Mihaela, cea care a primit ca o încununare a jertfei familiei sale „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei” pentru mireni, Sandu Mihai, epitropul bisericii, cât şi Muraru Maria, consilier parohial. De asemenea, pentru merite deosebite în realizarea acestei lucrări, preotul paroh Vasile Viorel Florea a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, ca distincţie, Diploma de onoare „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, însoţită de crucea pectorală.

Mulţumim Bunului Dumnezeu că a binevoit să primească acest odor sfânt din mâinile noastre şi Îl rugăm ca şi în vremea ce vine să ne dăruiască gândul cel bun şi inimi curate, ca să împlinim lucrări sfinte pe pământ. Parohia Sat Nou cuprinde un sat mic cu oameni mari, prin a căror jertfă Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne dea posibilitatea de a împlini şi alte chemări măreţe, urmând proverbul străbun care ne îndeamnă «Să faci Rai din ceea ce ai»”, a subliniat pr. Vasile Viorel Florea.

Sursa: ziarullumina.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com